-
شماره ركورد
11170
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11170
-
پديد آورنده
وحيده حسيني
-
عنوان
توسعه مدل برنامه ريزي توليد با استفاده از تكنيك برنامه ريزي آرماني فازي در صنايع غذايي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
اسفند 1390
-
تاريخ دفاع
اسفند 1390
-
استاد راهنما
دكتر سيد حسيني
-
استاد مشاور
دكتر ماكوئي
-
چكيده
چكيده
در هر بنگاه توليدي، برنامه ريزي توليد، پيش نياز اساسي دست يابي به اهداف مورد نظر در فرايند توليد آن مي باشد. كه لازمه اين امر در نظر گرفتن مسائل مختلف در فرايند توليد است . همواره نياز به مدل هايي كه بتوانند هر چه بيشتر شرايط موجود را در نظر گرفته و برنامه توليد واقعي تري ارائه نمايند احساس مي شود ، مدل هايي كه قابليت لحاظ كردن اهداف چند گانه و بعضا متعارض را داشته باشند . از طرفي اكثر مسائل دنياي واقعي عمدتا به صورت قطعي قابل بيان نيستند وگاه تنها بر اساس تجربيات تصميم گيرندگان است كه مي توان در مورد آنها تصميم گيري كرد. از تكنيك¬هاي علمي تدوين برنامه توليد بهينه تكنيك-هاي تحقيق در عمليات هستند.كه قابليت لحاظ كردن شرايط واقعي و پيچيده موجود در فرايند توليد و نيز محدوديت¬هاي موجود را دارند. يكي از مدل¬هايي كه امكان لحاظ كردن عدم قطعيت و نظرات تصميم-گيرندگان را در تهيه برنامه توليد دارد، مدل¬هاي فازي است. تكنيك برنامه¬ريزي آرماني فازي روشي است كه هم توانايي در نظر گرفتن عدم قطعيت هاي موجود در فرايند توليد را دارد و هم امكان بهينه سازي چندين هدف به صورت هم¬زمان را در اختيار مي¬گذارد.
در اين تحقيق به منظور تهيه يك برنامه توليد بهينه از تكينيك برنامه ريزي آرماني فازي استفاده گرديده است. جهت نمايش قابليت اين تكنيك در شرايط دنياي واقعي، برنامه توليدي براي شركت صنايع غذايي تبرك، با استفاده از اين مدل طراحي گرديده است.
مدل طراحي شده پنج آرمان مختلف و بعضا متعارض با يكديگر را شامل مي شود كه اصلي ترين مسائل مورد توجه سازمان مذكور است، درجه مطلوبيت هريك از آرمان ها در بازه¬اي از بهترين تا بدترين مقدار توسط تصميم¬گيرندگان مشخص گرديده است. ليكن به جهت آنكه هر كدام از اين آرمان ها داراي اهميت متفاوتي براي تصميم گيرنده هستند از تكينيك تحليل سلسله مراتبي (AHP) جهت تعيين وزن هر يك از آرمان ها در تابع هدف استفاده شده است.
فصل اول اين تحقيق حاوي كلياتي در مورد مسئله پيش¬ روست. فصل دوم مرور تحقيقات پيشين در اين زمينه است.فصل سوم تاريخچه تكامل تكنيك برنامه ريزي آرماني فازي را شامل مي شود . فصل چهارم توسعه مدل برنامه¬ريزي توليد، شامل سه بخش اصلي مدل¬عمومي، معرفي شركت صنايع غذايي تبرك و فرايند هاي توليد محصولات آن، و معرفي مدل برنامه ريزي آرماني فازي ارائه شده براي شركت مذكور مي باشد. در فصل پنجم تحقيق، اطلاعات جهت اجراي مدل جمع آوري گرديده و سپس اقدام به حل آن با استفاده از نرم افزار Lingo شده است. در فصل پاياني نتايج تحقيق براي تاييد يا رد فرضيات بيان شده ، ارائه گرديده است و در نهايت شامل پيشنهاداتي در جهت كاربردي ساختن نتايج مدل و نيز در زمينه پژوهش آينده است.
واژگان كليدي: برنامه ريزي توليد، برنامه ريزي آرماني فازي، منطق فازي، فرايند تحليل سلسله مراتبي، فسادپذير
-
لينک به اين مدرک :