-
شماره ركورد
11233
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11233
-
پديد آورنده
الناز مجاهدي محمدي
-
عنوان
مدلسازي انتشار كرمهاي نظير به نظير با در نظر گرفتن پارامترهاي زماني
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
كامپيوتر - گرايش نرم افزار
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1391
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمد عبداللهي ازگمي
-
چكيده
چكيده
در دنياي اينترنتي امروز، كرمهاي كامپيوتري تبديل به پديدهي رايجي شدهاند و هر ساله موجب وارد شدن ميلياردها دلار خسارت به كسبوكارها در سراسر جهان ميشوند. اين نوع بدافزار سيستمها را آلوده نموده، اطلاعات حساس را دزديده، شبكه را كند نموده و از ميزبانهاي آلوده جهت اجراي انواع ديگر حملات استفاده ميكند. از بين انواع كرمهاي كامپيوتري، كرمهاي فعال نظير به نظير به واسطهي اينكه آدرسهاي ناموجود را كاوش نكرده و حجم بالاي ترافيكي را در شبكه ايجاد نميكنند،روشهاي كشف مبتني بر ناهنجاري قادر به تشخيص آنها نيستند. لذا اين نوع از كرمها تهديد بيشتري محسوب ميشوند. محبوبيت اخير سيستمهاي نظير به نظيرو تعداد زياد كاربران آن نيز باعثافزايش دوچندان اين تهديد شده است.
مدلسازيانتشار كرم به ما كمك ميكند تا فهم دقيقتري از پوياييآن داشته باشيم و بتوانيمروشهاي دفاعي بهتري ارائه كنيم. اين مدلها،ابزارپايه جهت ارزيابي كارايي سيستمهاي دفاعي مختلف هستند.در اين راستا مدلهايهمهگيريشناختي مطرح شده در حوزهي بيماريهايواگيردار جهت مطالعهي انتشار كرمهاي كامپيوترياستفادهشدهاند،امااين مدلها،مدلهاي عمومي هستند كه روش پويش كرم را در نظر نميگيرند و لذا قادربهمدلكردن كرمهايفعالنظير به نظيرنيستند. در زمينهي مدلسازي كرمهايفعالنظير به نظيرتا كنون مدل شبيهسازي مبتني بر رويكرد ماتريس منطقي و مدلهاي تحليلي گسسته زمان با استفاده از معادلات تفاضلي ارائه شدهاند. در اين مدلها همبندي شبكه كه يكي از پارامترهاي تأثيرگذاربر روند انتشار كرمهاي فعال نظير به نظير است، در نظر گرفته شده است؛اما از آنجايي كه اين مدلها زمان لازم براي آلوده شدن يك همتا را در مدل خود ناديده ميگيرند دقت آنها محدود است.
در اين پاياننامه مدلهايي كه در آن هم پارامتر همبندي شبكهي نظير به نظير و هم پارامتر زمان لازم براي آلوده شدن همتا در نظر گرفته ميشود،ارائه شدهاند كه استفاده از آنها منجر به مدل واقعي و دقيقتري از فرآيند انتشار كرم فعال نظير به نظير ميشود.از آنجايي كه كشف وجود كرم در شبكه و طراحي راهحلهاي بازيابياز حالت آلوده عمليزمانبر است، فرآيند مصونسازي همتاها در مراحل ابتدايي انتشار كرم آغاز نميشود. لذا در اين پاياننامه كارايي راهبردهاي مصونسازي همتاها در محدود كردن بيشتر انتشار كرم فعال نظير به نظير با در نظر گرفتن پارامتر زمان شروع فرآيند مصونسازي و ديگر پارامترهاي مؤثر بر كاراييآنها،بررسي و مقايسه شده است.
واژههاي كليدي:مدلسازي، كرم فعال نظير به نظير، پارامترهاي زماني، شبيهسازي عاملگرا، استراتژي مصونسازي.
-
لينک به اين مدرک :