-
شماره ركورد
11266
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11266
-
پديد آورنده
عليرضا رفيعيان
-
عنوان
طراحي و ساخت دستگاه نمونه سازي سريع به كمك تزريق پلاستيك
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مكانيك - ساخت توليد
-
سال تحصيل
آبان ماه 1391
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1391
-
استاد راهنما
دكترامين مير احمدي
-
چكيده
چكيده
اخيراً فنآوريهاي متعددي عرضه شده اند كه قادر به افزايش سرعت در توليد نمونه و ساخت مستقيم قطعه از مدل سه بعدي كامپيوتري(CAD) مي باشند. اين فنآوريها نمونه سازي سريع ناميده شده است.تكنيك نمونه سازي سريع كه بر اساس استفاده از كامپيوتر در توليد اجزا و قطعات استوار بوده و اصولاً يك روش توليد لايه به لايه است، با ايجاد يك مدل سه بعدي در نرم افزار CAD آغاز شده و پس از تائيد مشخصه هاي گوناگون هندسي، ابعادي و دقت تلرانسي مدل، اطلاعات لايه هاي مختلف و متوالي قطعه با ضخامت معين توسط نرم افزار تهيه مي شود. ادامه كار توليد قطعه با استفاده از همين اطلاعات به شيوه هاي متعدد امكان پذير است. وجه اشتراك اكثر تكنيك هاي نمونه سازي سريع، افزودن لايه هاي جديد بر روي لايه هاي قبلي است.
روش نمونه سازي سريع به كمك تزريق پلاستيك در گروه روشهاي نمونه سازي سريع بر مبناي مواد اوليه جامد مي باشد.در اين روش فيلامنت از جنس ترمو پلاستيك، توسط سيستم تغذيه وارد سيستم حرارتي شده تا دماي فيلامنت را كمي بالاتر از نقطه انجماد ببرد. سپس فيلامنت گرم شده و از درون يك نازل اكسترود گرديده و روي يك صفحه كنترل شده هدايت مي شود. پس از اسكن لايه اول، پلتفرم به اندازه يك لايه به پايين حركت مي كند و اين روند ادامه پيدا مي كند تا مدل سه بعدي كامل شود.
در اين پايان نامه به طراحي و ساخت اين دستگاه پرداخته شده است. از جمله اقدامات انجام شده مي توان به طراحي و ساخت قسمت هاي مكانيكي، طراحي مدارات الكترونيكي و سيستم كنترل، برنامه نويسي نرم افزاري و همچنين آناليز و بررسي پارامترهاي تاثير گذاري همچون دما، افت فشار درون نازل و هندسه نازل بر روي دقت ابعادي در اين روش اشاره نمود .
واژههاي كليدي: نمونه سازي سريع، تزريق پلاستيك، دقت ابعادي، افت فشار ، هندسه نازل
-
لينک به اين مدرک :