-
شماره ركورد
11419
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11419
-
پديد آورنده
امير حميدي نيا
-
عنوان
ارائه مدلي براي زمانبندي تحويل كالا به مشتريان در يك زنجيره تامين با در نظر گرفتن زمانبندي هاي تحويل و اولويت مشتريان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1391
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1391
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي جعفري
-
چكيده
چكيده
امروزه توالي عمليات و زمانبندي مؤثر، يكي از ضرورتهاي بقا در بازار است. زمانبندي، ابزاري است كه استفاده از منابع در دسترس را بهينه ميسازد. در زمانبندي، منابع و كارها ممكن است انواع گوناگوني داشته باشند و زمان همواره محدوديتي اساسي بوده است. اهميت توالي كارها بر روي گروهي از ماشينها با هدف تمركز بر هزينهها، از اين نظر مورد توجه است كه در محيط كسب وكار كنوني، رقابت شركتهاي توليدي از طريق قابليت آنها براي پاسخگويي سريع به تغييرات سريع در زمينه تجاري و توليد محصولات با كيفيت بالاتر و هزينههاي كمتر، تعيين ميشود. شركتهاي توليدي در تلاشند تا اين قابليتها را از طريق اتوماسيون و مفاهيم خلاق مانند توليد بموقع(JIT) به دست آورند. زمانبندي 1 به معني تخصيص منابع محدود به فعاليت هايي است كه به آن منابع نيازدارند.
هدف اين تحقيق ارائه مطلبي نوين در بحث مشتري مداري و ارائه يك زمانبندي توليد صحيح است كه با تحويل به موقع و يا كم تاخير كارهاي سفارش داده شده به مشتريان مربوطه، اولا اعتبار توليد كننده زير سوال نرود، ثانيا با جريمه هاي سنگين تاخير روبرو نشود و ثالثا با جلب رضايت مشتريان، در دراز مدت به وفاداري آن ها دست يابيم.
زمانبندي سيستم تك ماشيني را مي توان از طريق توابع مختلفي انجام داد. هدف ما در اين پاياننامه ارئه يك مدل و حل آن براي حداقل نمودن مجموع هزينه هاي مرتبط با كل تعداد كارهايي كه تحويل آنها دچار تاخير شده است و همچنين هزينه ارسال كارها بطوريكه به صورت بسته 2 به سوي مشتريان ارسال مي شود.
در يك سيستم تك ماشينه كارهاي مختلفي از مشتريان متفاوت وجود دارد. فرض مي كنيم تمام
كارها در زمان صفر در دسترس هستند( ri . هر كار احتياج به مدت زماني براي انجام عمليات روي ماشين دارد( pi ). از طرفي براي هر كار موعد تحويلي مشخص شده است(di ) كه اگر كاري بعد از موعد تحويل به دست مشتري برسد توليد كننده مي بايست هزينه اين تاخير را به مشتري پرداخت كند. لازم به ذكر است كه هر كار هم ميتواند صرف نظر از اينكه كار قبلي كه توسط ماشين مورد عمليات قرار گرفته مربوط به كدام مشتري است، وارد عمليات روي ماشين شود. براي تحويل هر كار به مشتري مربوطه هزينه تحويلي در نظر ميگيريم(Dj ) . بنابراين براي تحويل هر كار به مشتري خود با دو هزينه مواجه خواهيم شد:
-1 هزينه تحويل كار به مشتري؛ كه برابر است با تعداد دفعات تحويل ضربدر هزينه هر تحويل.
-2 هزينه تاخير ارسال در صورت تاخير؛ كه برابر است با تعداد كارهاي تاخيري ضربدر جريمه
ديركرد واحد مربوط به هر مشتري.
هدف ما اين است كه مجموع اين دو هزينه را در يك سفارش كلي از جانب مشتريان به حداقل برسانيم. كاري كه در مورد اين امر مي خواهيم انجام دهيم تحويل كارها به صورت بسته و يكجا به مشتري مربوطه است.
واژههاي كليدي: زمانبندي، زنجيره تامين، ديركرد، زودكرد، بستهبندي، الگوريتم ژنتيك، مدل رياضي
-
لينک به اين مدرک :