-
شماره ركورد
11461
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11461
-
پديد آورنده
صلاح الدين مولانايي
-
عنوان
ارتقا نگرش سازه اي در روش طراحي معماري بر مبناي روش ARCH-ST (تدريس مبتني بر طراحي برنامه درسي و ساختار چند رسانه اي)
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
معماري - معماري
-
سال تحصيل
زمستان 1391
-
تاريخ دفاع
زمستان 1391
-
استاد راهنما
مهندس عبدالحميد نقره كار- دكتر فرهنگ مظفر
-
چكيده
چكيده:
مساله مورد مطالعه در اين رساله، مبحث تدريس به عنوان يكي از مهمترين اركان آموزش مي باشد. با توجه به تحولات آموزش در سطح بين المللي، مفاهيم جديدي در الگوها و روشهاي تدريس بوجود آمده و صاحبنظران آموزش معماري در تلاشند از اين الگوها و رويكردها در تدريس معماري بهره گيرند.
محور تخصصي اين رساله، تدريس سازه در درس طراحي معماري(همگام با طراحي) بوده و سوال اصلي، چگونگي ارتقا سطح دانش سازه اي در جهت ارتقا طراحي دانشجويان معماري مي باشد. امروزه با توجه به اينكه سازه عامل كارآمد و مؤثري در خدمت هنر معماري مي باشد؛ در جهت همگرايي سازه و معماري، حركت به سمت معماري مبتني بر سازه هاي نوين آغاز شده است.
از ديدگاه كارشناسان برجسته معماري، آموزش سازه در اين رشته با مشكلات و چالشهاي متعددي روبروست. هدف اصلي در اين رساله، ارائه يك روش تدريس مبتني بر طراحي برنامه درسي موثر براي دروس طراحي معماري (در طي فرآيند آموزش با رويكرد ايراني- اسلامي) با توجه و تاكيد بر آموزش كاربردي سازه مي باشد.
با توجه به شرايط دروس طراحي معماري اين روش با تاكيد بر ايجاد نگرش سازه اي در نحوه طراحي دانشجويان معماري سازماندهي شده و در نهايت به يك معماري پيشرفته منتج خواهد شد.
در اين پژوهش از روش تحليل محتوا، روش تحقيق پيمايشي و روش آزمايشي با گروههاي همگن و آزمونهاي مرتبط با گروه گواه استفاده شده و در روش تحقيق آزمايشي از پرسشنامه هاي دانش سنج و نگرش سنج در ارتباط با آموزش سازه بهره گرفته شد. بر اساس نتايج بخش مطالعات و روش تحقيق پيمايشي و تحليل محتوا، روش تدريسي موسوم به Arch-st طراحي گرديد. اين روش تدريس بر پايه الگوهاي تدريس پردازش اطلاعات پايه ريزي شده و جزئيات آن از طريق روش تدريس حل مساله(Pbl) تبيين شده است. بر مبناي اين روش، چند رسانه اي تهيه شده و در بخش آزمايشي به كار گرفته شد. سپس نتايج نهايي و تاثير روش تدريس Arch-st بر طراحي مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج نشان مي دهد:
1- روش تدريس طراحي معماري Arch-st در پي يك فرآيند مبتني بر الگوي پردازش اطلاعات به شيوه استقرايي و رويكرد ساختارگرا، با تاكيد بر شاخصهاي يادگيري به تعالي نگرش سازه اي در طراحي منجر شده و باعث ارتقا سطح طراحي دانشجويان معماري خواهد شد.
2- در تدوين الگوي پيشرفته آموزش طراحي معماري، استفاده از روش تدريس Arch-st و بازنگري و تصحيح محتواي آموزش با تاكيد بر آموزش سازه ضمن ارتقا سطح درك سازه اي دانشجويان معماري بر بهبود يادگيري و دستيابي دانشجويان به طرحهاي كاملتر، موثر مي باشد. بر اساس نتايج و تحليلهاي انجام شده، اين روش، دانش سازه اي كاربردي دانشجويان را به ميزان 96/42 درصد ارتقا داده است.
واژههاي كليدي: آموزش، طراحي معماري،سازه، طرح درس، روش تدريس، Arch-st
-
لينک به اين مدرک :