-
شماره ركورد
11657
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11657
-
پديد آورنده
سپيده عبدي
-
عنوان
تبيين شاخصهاي كالبدي محلات شهري پياده محوربا رويكرد نوشهرگرايي، نمونه موردي: محله زرگنده تهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري و شهرسازي - برنامه ريزي شهري
-
سال تحصيل
اسفندماه 1391
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1391
-
استاد راهنما
دكترمصطفي بهزادفر
-
استاد مشاور
دكتركيومرث حبيبي
-
چكيده
چكيده
در دهه هاي اخير مشكلات خاصي در زندگي شهري روزمره انسان به وجود آمده است. اين مشكلات اغلب ناشي استفاده بيش از اندازه از فناوري مدرن بوده است. در نتيجه اين روند، تعامل اجتماعي انسان ها با يكديگر كمتر شد و روابط آنها با يكديگر به حداقل ممكن رسيد. حضور گسترده وسايل نقليه، افزايش سرعت جابجايي در شهرها و همچنين رشد شتابان جمعيت شهري در دهه هاي اخير، سبب شكل گيري ساختار شهرها بر اساس شبكه معابر سواره شده است. اين امر نتيجه اي جز دگرگوني چهره شهرهاو حاكميت سيستمهاي حمل و نقل سواري با پيامدهاي سوءزيست محيطي، اقتصادي و اجتماعي را به دنبال نداشته است. همين مسئله موجب تهديد سلامت و نشاط و سرزندگي حيات شهروندان به ويژه در محلات شهري شده است. اين درحالي است كه عابر پياده به عنوان مهمترين شركت كننده در تردد، بيشترين سهم را در شهر دارد و پياده روي و حضور شهروندان در فضاهاي عمومي، به شهر و محلات شهري تحرك، پويايي و سرزندگي خواهد بخشيد.
جنبشها و رويكردهاي مختلفي به صحبت درباه پياده و پياده مداري، به عنوان راهكاري براي ارتقاء تعاملاتاجتماعي، پرداخته اند. يكي از اين رويكردها، نوشهرگرايي مي باشد. اين پژوهش با فرض، مطلوبيت پيادهمداري، به طرح سوالاتي مبتني برشاخصهاي كالبدي محله و اعمال آن در محله زرگنده، به بارنشسته است.
پروژه پيش رو شامل 6 فصل است. پس از بيان مسئله، اهداف، سوالات و روش تحقيق در بخش مقدمه رساله، در فصل اول حركت پياده و پياده مداري مورد بررسي قرارگرفته است. درفصل دوم جنبش نوشهرگرايي و اصول آن، و درفصل سوم شاخص هاي محلات پياده محور با رويكرد نوشهرگرايي بررسي شده اند.پس از ارائه مباني و چارچوب نظري در اين فصول، در فصل چهارم با استفاده از مدلAHP، شاخص ها و زيرشاخصهاي بدست آمده ، وزن دهي شده است ، را بيان ميكند. در فصل پنجم پژوهش، نيز پس از شناخت محله زرگنده، شاخصها در محله مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفته است. در نهايت در مؤخره رساله، پس از مشخص شدن وضعيت پياده محوربودن محله، پيشنهاداتي براي ارتقاء وضعيت شاخصها در محله مورد مطالعه، ارائه گرديده است.
واژههاي كليدي: عابرين پياده، پياده محوري، محلات شهري، نوشهرگرايي
-
لينک به اين مدرک :