-
شماره ركورد
11730
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11730
-
پديد آورنده
امين يوسفي جم
-
عنوان
چهارچوب تلفيقي آمادگي براي پذيرش مديريت دانش با رويكرد مديريت تغيير و بلوغ دانش
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
ارديبهشت ماه 1392
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر فرناز برزين پور
-
استاد مشاور
دكتر پيمان اخوان
-
چكيده
چكيده
امروزه، گرايش به اجرا و پياده سازي مديريت دانش به سرعت فزوني يافته و همه گير شده است. با وجود تجارب موفق در پياده سازي مديريت دانش؛ موارد شكست نيز كم نبوده و نگراني هايي را براي سازمان ها و مديراني كه در صدد پياده سازي مديريت دانش هستند فراهم آورده است. از آنجا كه بسياري از اين شكست ها ريشه در آماده نبودن سازمان ها دارد ايجاد آمادگي و توجه به پيش شرط هاي پذيرش مديريت دانش موضوعي ضروري است كه چندان مورد توجه نبوده است. آمادگي براي مديريت دانش يك تغيير براي سازمان محسوب مي شود و بايد فرآيندهاي تغيير و مديريت تغيير نيز مورد توجه قرارگيرند. نقش گسترده و پر رنگ تغيير در ايجاد آمادگي پايه اساسي اين پژوهش را تشكيل مي دهد كه اين بعد تا كنون به تفصيل مورد توجه قرار نگرفته است.
اين تحقيق ضمن بررسي و جمع بندي مطالعات انجام شده در ارتباط با آمادگي سازمان ها فاكتورهاي آمادگي در مدل هاي بلوغ مديريت دانش و مديريت تغيير را به عنوان بخشي از پيش شرط هاي پذيرش مديريت دانش مورد توجه قرار داده است. سپس چهارچوب مفهومي 3 سطحي ارايه گرديده است، در مرحله آغازين كه سطح صفر چهارچوب ناميده شده است مديريت تغيير و آمادگي براي مديريت دانش و بلوغ مديريت دانش در سطح صفر قرار دارند، در سطح يكم عوامل آمادگي براي مديريت دانش، گام هاي مديريت تغيير و مراحل بلوغ مديريت دانش طبقه بندي گرديدند و نهايتا در سطح دوم گام هاي مديريت تغيير و مراحل بلوغ مديريت دانش به تفصيل توضيح داده شده اند و ارتباط اين دو، با عوامل آمادگي براي مديريت دانش به طور يكپارچگي در نظر گرفته شدند. اين چهارچوب مفهومي پس از اخذ نظريات و تجارب اساتيد و خبرگان دانشگاهي و توسعه و تركيب و انطباق يافته هاي حاصل با مطالعات انجام شده قبلي ارايه شد و با كمك پرسشنامه و پس از بررسي اعتبارآن به كمك خبرگان، نتايج ارايه شدند.
مهمترين يافته هاي اين تحقيق شامل ارايه چهارچوبي براي ايجاد آمادگي براي پذيرش مديريت دانش، فاكتورهاي موثر بر آمادگي سازمان ها و در آخر نقشه راه عملياتي كه گام به گام فعاليت هاي مرتبط را بيان مي كند، مي باشد.
واژههاي كليدي: مديريت دانش، آمادگي براي مديريت دانش، مديريت تغيير و بلوغ
-
لينک به اين مدرک :