-
شماره ركورد
11810
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11810
-
پديد آورنده
امير حسين يوسفي
-
عنوان
خانه دوم « طراحي مدرسه ايراني با رويكرد به نظريه مدارس اجتماعي »
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - آموزشي فرهنگي
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1392
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1392
-
استاد راهنما
دكتر غلامحسين معماريان
-
استاد مشاور
دكتر محسن فيضي
-
چكيده
چكيده
پايان نامه حاضر به پژوهش در مورد يكي از مهمترين نهادهاي جوامع بشري يعني مدارس و چگونگي تبديل آن به فرصتي براي باز توليد هويت ملي مذهبي مي پردازد معماري مدرسه علاوه بر اينكه در فرآيند يادگيري موثر است خود مي تواند تبديل به موضوعي براي يادگيري و بهره برداري در ناخود آگاه دانش آموزان شود . با تاملي در فضاهاي آموزشي كشور علي الخصوص مدارس به خوبي مي توان متوجه عدم خوانايي اين فضاها از طرف مخاطب اصلي آنها يعني دانش آموزان شد دليل اين امر عدم مطابقت مدرسه با هويت دانش آموز ايراني مي باشد . متاسفانه اين امر كمتر در مدارس مدرنيستي حال حاضر ايران ديده مي شود . اين عدم خوانايي اولين تاثير خود رادر از بين بردن حس تعلق به فضا كه يكي از اركان ايجاد خلاقيت در فضاي مدارس است ، نشان داده و علاوه بر اين تاثيرات عميقي را در پس زمينه فرهنگي نسل هاي آينده ساز جامعه مي گذارد .
اين پژوهش به صورت كيفي و از روش تحليل محتواي متون مرتبط با مفهوم مدارس ايراني و شناخت و آگاهي لازم نسبت به تحليل كاركردهاي آن و دسته بندي نظريه هاي مرتبط با آن پيگيري مي شود . ابزار مورد استفاده تحقيق نيز از روش مشاهدات ميداني (حدود 10 سفر به اصفهان و برداشت دقيق مدارس اصفهان ) همچنين كتابخانه اي و بررسي اسناد و مدارك مكتوب مي باشد. در اين زمينه با توجه به گستردگي معماري ايراني حوزه تحقيق خود را به مدارس اصفهان در دوره صفوي محدود كرديم از ميان مدارس اصفهان نيز چهار مدرسه صدر ، چهار باغ ، اماميه و نيماورد انتخاب شدند . در اين انتخاب سعي شد از لحاظ وسعت و سرويس دهي مدارس پراكندگي مناسبي داشته باشيم . در موارد كمي با استفاده از شيوه هاي تحليل كمي و در موارد كيفي با استفاده از ساختار علي در روش تحقيق كيفي به تحليل داده ها پرداخته مي شود . همچنين، از طريق روش تحقيق همبستگي متغيرها ، با شناخت هويت و متغيرهاي آن بدنبال يافتن نحوه ارتباط اين متغير ها براي بهره گيري از معماري مدارس به عنوان زمينه سرمايه گذاري هويت نسل ها استفاده كرد. سوالات پژوهش در قالب زير دسته بندي شد :
• نظام كالبدي و بهره برداري مدارس ايراني چگونه بوده است ؟
• چگونه ميتوان از الگوهاي فضايي – كالبدي مدارس ايراني در طرح يك مدرسه هويتمند ايراني بهره گرفت ؟
يافته هاي اين پژوهش اصولي راهبردي براي طراحي مدرسه هويتمند ايراني اسلامي است كه در پايان با ارائه طرح مدرسه اي با عنوان خانه دوم در شكل معماري به خود گرفته اند .
كليد واژه ها: معماري ، مدرسه ، هويت ، مدارس دوره صفوي اصفهان .
-
لينک به اين مدرک :