-
شماره ركورد
12001
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12001
-
پديد آورنده
عليرضا تقديري
-
عنوان
رويكرد سازهاي بر قاب فولادي دوبعدي سازگارشونده در سيستم صنعتي ساختمان سازي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
معماري - تكنولوژي
-
سال تحصيل
شهريور 1392
-
تاريخ دفاع
شهريور 1392
-
استاد راهنما
دكتر جليل اوليا
-
چكيده
چكيده
ساختمان هاي موجود در طول عمر نسبتا زياد خود به صورت دايمي دچار تغيير شده و به صورت مستمر تعمير و
بازسازي مي شوند. براي ساخت بناهاي جديد نيز بناهاي قديمي، تخريب شده و مصالح و اجزاي سازنده آنها بازيافت مي شوند و يا مورد استفاده مجدد قرار مي گيرند. در اين فرآيند، توجه به ميزان مصرف منابع اوليه، تاثيرات منفي زيست محيطي حاصل و هزينه هاي اقتصادي قابل ملاحظه است و لزوم رعايت اصول پايداري زيست محيطي در حوزه ساخت و ساز آشكار مي شود. به كارگيري راهكارهاي افزايش طول عمر بناها و به تعويق انداختن زمان تخريب، تاثير مثبتي بر حفظ محيط زيست دارد. علاوه بر آن، تبديل و يا گسترش پذيري ساده تر كالبد ساختمان ها و كاهش مصرف مواد خام و ذخاير انرژي، مزايايي براي استفاده كننده، توليد كننده و محيط زيست خواهد داشت.
براساس نكات فوق، چالش اصلي رساله حاضر دستيابي به الگوي سازگارسازي، روش به روزآوري و افزايش طول عمر بناهاست كه به دليل وسعت دامنه موضوع، چگونگي سازگارسازي قاب فلزي دوبعدي و اجزاي سازهاي آن در سيستم صنعتي ساختمان سازي مدنظر قرار گرفت.
به منظور دستيابي به اهداف موردنظر، روش ها و ابزارهاي متفاوت پژوهشي همچون مطالعه متون تخصصي و معتبر علمي، مقايسه تطبيقي، نمونه موردي و شبيه سازي رايانه اي مورد استفاده قرار گرفت. تجزيه و تحليل داده هاي به دست آمده نيز با كمك روش هاي آمار توصيفي و استدلال منطقي انجام شد. بدين ترتيب، آزمون فرضيه صورت گرفته و گزينه ها و راهكارهاي پيشنهادي مورد مقايسه و ارزيابي قرار گرفت و قاب فلزي دوبعدي در سيستم صنعتي ساختمان سازي با قابليت سازگاري و استفاده مجدد ارائه شد به نحوي كه چنين سيستمي مي تواند پاسخي مناسب به نياز ساكنان و استفاده كنندگان نهايي داشته باشد و امكان استفاده مجدد از اجزاي سازه سيستم ساختماني در بنا و يا كاربردي جديد، ميسر باشد. يافته هاي اصلي رساله حاضر به قرار زير است:
% به كارگيري روش هاي پيشرفته ساخت، مدولاسيون، تفكيك اجزاي تاسيساتي، جزييات و سيستم هاي سازهاي، و شناسايي استفاده كنندگان نهايي روشهاي عملي براي سازگارسازي سيستم هاي صنعتي ساختمان سازي در برابر تغييرات موثر بوده و دستيابي به سيستم سازهاي سازگارشونده را ممكن خواهد ساخت.
% مقادير تنش و جابجايي در اعضاي تير خرپايي با افزايش ارتفاع، كاسته شده و با افزايش دهانه، افزايش مييابد. % كاهش و يا افزايش مقدار تنش با مقدار اوليه آن در آن عضو نسبت مستقيم دارد.
% به كارگيري اتصالات گيردار نسبت به اتصالات مفصلي ساده ارجحيت دارد.
% ميزان و نوع تاثير شرايط تكيه گاهي، موقعيت اجزاي داخلي، شكل و تناسبات عناصر سازهاي بر سازگار شوندگي و قابليت استفاده مجدد از قاب فلزي دوبعدي در سيستم صنعتي ساختمان سازي نسبت به ساير عوامل سازهاي حداكثر مي باشد.
واژگان كليدي
قاب دوبعدي، سيستم صنعتي ساختمان سازي، سيستم باز، سازگاري، طول عمر، ماندگاري.
-
لينک به اين مدرک :