-
شماره ركورد
12230
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12230
-
پديد آورنده
بشري عباسي
-
عنوان
دانشكده معماري با رويكرد پايداري اخلاق¬مدارساختگاه: پرديس دماوند دانشگاه علم و صنعت ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - پايداري
-
سال تحصيل
آبان 1392
-
تاريخ دفاع
آبان 1392
-
استاد راهنما
دكتر محمد¬علي خان¬محمدي
-
استاد مشاور
دكتر مهدي حمزه¬نژاد
-
چكيده
چكيده
پژوهش پيش¬رو با هدف ارتقاء اصول راهبردي رويكرد اخلاق¬مدار در معماري پايدار بر اساس آموزه¬هاي قرآن كريم و كشف اصول راهكاري براي تحقق معماري پايدار اخلاق¬مدار در طرح پيشنهادي دانشكده معماري، به تعريف رويكرد اخلاق¬مدار در معماري پايدار و كشف اصول معماري غير اخلاقي از منظر قرآن كريم پرداخته است. پرسش اين مقاله اين است كه ارتقاء اصول راهبردي معماري پايدار اخلاق¬مدار از منظر اسلام چگونه صورت مي¬گيرد و اصول راهكاري براي معماري پايدار اخلاق¬مدار از منظر اسلامي چگونه شكل مي¬گيرد؟ با توجه به اولويت دوري جستن از رذائل اخلاقي بر كسب فضائل اخلاقي در دين مبين اسلام و نيز جايگاه معماري به عنوان عمل اختياري انسان كه موثر از صفات دروني فرد و جامعه پيرامونش مي¬باشد، مي¬توان رذائل اخلاقي را مهمترين عامل شكل¬گيري اصولي معماري غير اخلاقي براي معماري در نظر گرفت و كشف اصول معماري غير اخلاقي امكان كسب شناخت از اصول معماري اخلاقي را فراهم مي¬آورد. ارتقاء اصول راهبردي پايداري اخلاق¬مدار بر پايه روابط تعريف¬شده در اخلاق اسلامي و با بررسي تطبيقي اصول اخلاقي- قرآني با اصول پايداري اخلاق¬مدار حاصل مي¬شود. سپس با ارزيابي اصول راهبردي ارتقاء يافته در مسجد مدرسه آقا بزرگ كاشان به¬عنوان مصداقي موفق از معماري فضاي آموزشي اسلامي- ايراني، اصول راهكاري اين رويكرد براي خلق معماري پايدار اخلاق¬مدار كشف و ارائه شده و اين اصول در كنار اصول راهبردي، بستر شكل¬گيري طرح پيشنهادي براي دانشكده معماري پرديس دماند را با رويكرد پايداري اخلاق¬مدار مهيا مي¬سازد.
روش انتخابي اين تحقيق از نوع كيفي است. با توجه به مسئله و پرسش¬هاي تحقيق، مي¬توان تحقيق را به دو بخش عمده تقسيم كرد. بخش اول شامل بررسي مفاهيم پايداري از منظر اسلامي مي¬باشد و بهترين رويكرد در روش كيفي براي اين بخش رويكرد استدلال منطقي به¬نظر مي¬رسد. ارزيابي مصداقي معمارانه بر پايه مفاهيم استخراج شده را مي¬توان بخش دوم تحقيق دانست كه رويكرد نمونه موردي براي اين بخش مناسب مي¬نمايد. براي تحليل داده¬ها در نمونه¬ و نهايتاً بررسي يافته¬هاي تحقيق، رويكرد استدلال منطقي انتخابي مناسب است.
در انتها مطالعات تكميلي، تطبيقي و زمينه¬اي در ارتباط با طراحي دانشكده معماري و بستر مورد نظر طرح پيشنهادي انجام شده و تحليلي دقيق از طرح پيشنهادي براي دانشكده معماري با رويكرد پايداري اخلاق¬مدار در پرديس دماوند دانشگاه علم و صنعت ايران، در كنار مدارك طراحي ارائه مي¬گردد
كلمات كليدي: قرآن، آموزه¬هاي اخلاق اسلامي، اصول معماري اخلاقي، رويكرد پايداري اخلاق¬مدار، دانشكده معماري.
-
لينک به اين مدرک :