-
شماره ركورد
12254
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12254
-
پديد آورنده
محسن زارع مدوئيه
-
عنوان
مدل رياضي جايابي و جايابي مجدد تسهيلات در حالت پويا با ملاحظه تأثيرات نرخ كارايي در طول زمان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - صنايع
-
سال تحصيل
آذر ماه 1392
-
تاريخ دفاع
آذر ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر محمد سعيد جبل عاملي
-
استاد مشاور
دكتر علي بزرگي اميري
-
چكيده
چكيده:
تعيين مكان بهينه تسهيلات همواره در مباحث علمي و عملي يكي از مباحث اساسي و تعيين كننده بوده است و به همين خاطر توجه ويژه ايي به اين مطلب در تحقيقات دانشگاهي وجود داشته است. در چند سال اخير مسائل مكانيابي و طراحي شبكه به طور همزمان مورد توجه خاصي قرار گرفته است اما اكثر تحقيقات در فضاي ايستا انجام شده است.
در اين تحقيق، مكانيابي تسهيلات و طراحي شبكه به طور همزمان و در طي چند دوره (در حالت پويا)، مورد توجه قرار گرفته است. منظور از طراحي در اينجا، مكان بهينه مراكز در هر دوره، تعداد تسهيلات در هر دوره، خطوط ارتباطي فعال در هر دوره و نحوه ارتباط بين مراكز و نقاط تقاضا است كه با مفروضات متفاوتي مدلسازي شده است.
ما در اين پايان نامه سعي كرده ايم از مفاهيم اقتصاد مهندسي نظير ميزان استهلاك و ميزان بازده و همچنين از مفاهيمي مانند كارايي و تحليل پوششي داده ها براي كاربردي تر شدن مدل خود بهره بگيريم. همچنين از ديدگاه سنتي حداقل سازي هزينه نيز سعي كرده ايم فاصله گرفته و از توابع هدفي استفاده نماييم كه بتوانند نيازهاي امروز دنياي تجارت و جامعه را فراهم آورند.
مدل ما داراي دو تابع هدف است كه يكي مبحث رضايتمندي و كاهش حمل و نقل بين نقاط را دنبال مي كند و هدف دوم نيز استفاده كارا از تسهيلات را تضمين مي نمايد. از اين رو ما از مدل هاي DEA براي مدل سازي يكي از توابع هدف استفاده كرده ايم تا بتوانيم حداكثر كارايي را در هر دوره داشته باشيم. اين رويكرد به ما كمك خواهد كرد تا بتوانيم از تسهيلات موجود خود بهتر استفاده كنيم و به طور غير مستقيم اجازه اسراف را نداده و در بودجه مصرفي صرفه جويي كنيم. براي استفاده از DEA روش هاي شناخته شده زيادي داريم اما با توجه به نوع مسئله خود از روش مدل بازده به مقياس ثابت (CRS ) استفاده نموده ايم. در اين روش ميزان ورودي ها را ثابت در نظر گرفته و با حداكثر سازي ميزان خروجي ها سعي در كاهش عدم كارايي داريم.
در انتها نيز با ارائه يك مثال كاربرد مدل را مورد تجزيه و تحليل قرار داده به بررسي نقاط ضعف و قوت مدل پرداخته ايم و با بيان نتايج حاصله به ارائه پيشنهاداتي جهت تحقيقات آتي پرداخته ايم. البته در اين پايان نامه با توجه به خروجي مدل در رابطه با اين مثال خاص علاوه بر نتايج كلي مطرح شده ، نتايجي به مراتب قوي و قابل توجه گرفته شده است كه ما سعي مي كنيم بيشتر نتايج را مربوط به مثال خود بدانيم كه از جمله آن مي توان به داشتن جواب دقيق و استفاده از روش هاي حل دقيق اشاره كرد.
واژههاي كليدي: مكانيابي تسهيلات – طراحي شبكه - حالت پويا (دوره اي) – ميزان استهلاك – كارايي – تحليل پوشش داده ها – ميزان بازده
-
لينک به اين مدرک :