-
شماره ركورد
12446
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12446
-
پديد آورنده
اميـن امـامـي
-
عنوان
بررسي عوامل مؤثر بر توانمندسازي منابع انساني و ارائه چارچوب پياده سازي در واحدهاي تحقيقاتي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
بهمن 1392
-
تاريخ دفاع
بهمن 1392
-
استاد راهنما
دكتر محمد سعيدي مهرآباد
-
چكيده
چكيده
نيروي انساني، با توجه به نقش و اهميتش در رشد و توسعه سازمانها و جوامع بشري، ارزشمندترين عامل توليد و مهمترين سرمايه هر سازمان محسوب ميشود. به عبارت ديگر در عصر جديد انسان سرمايه اي بي پايان به شمار ميرود؛ زيرا مديران سازمانها به خوبي دريافتهاند كه كاهش سرمايه بالنده انساني به كاهش بهرهوري و توليد منجر ميشود. براي دستيـابـي به اين ويژگي ها سازمانها بايد مهمترين منبـع و ابـزار رقابتي خود يعني سرمايه انساني را توانمند سازند.
با شكلگيري محيطهاي متلاطم و افزايش رقابت در سطح جهاني، توانمندسازي ديگر يك انتخاب نيست، بلكه يك ضرورت استراتژيك در سطح سازماني براي واكنش مناسب به انتظارات و خواستههاي در حال تغيير است. البته اثربخشي توانمندسازي به عنوان يك فن مديريتي تابع شرايط محيطي است؛ همه كاركنان و سازمانها به نحوي مشابه توانمند نميشوند و لازم است در توانمندسازي هر سازمان جنبههاي گوناگوني در نظر گرفته شود.
با توجه به اهميت و ضرورت توانمندسازي منابع انساني در سازمانهاي كنوني، در اين پژوهش به شناسايي و اولويتبندي عوامل تأثيرگذار بر توانمندسازي منابع انساني واحدهاي تحقيقاتي يكي از گروههاي زيرمجموعه صنايع دفاعي كشور و در نهايت طراحي و ارائه چارچوب پياده سازي توانمندسازي منابع انساني ويژه اين سازمان پرداخته شده است. در اين راستا ابتدا به مطالعه دقيق و بررسي عميق تحقيقات پيشين پرداخته و سپس عوامل مؤثر بر توانمندسازي با توجه به دو رويكرد ساختاري و روان شناختي استخراج گرديد. با توجه به نظر خبرگان سازمان متشكل از مديران ارشد و كارشناسان فعال در حوزه منابع انساني عوامل توانمندسازي متناسب با سازمان مورد مطالعه شناسايي شد. سپس تكنيك ديمتل فازي جهت بررسي روابط متقابل ميان عوامل و چگونگي نحوه تأثير آنها بر توانمندسازي به كار گرفته شد. در نهايت چارچوبي براي پياده سازي توانمندسازي منابع انساني در سازمان مورد مطالعه ارائه گرديد.
ارائهي نقشه استراتژي، نمودار علي و معلولي و اولويت بندي عوامل مؤثر بر توانمندسازي منابع انساني و در نهايت چارچوب پياده سازي توانمندسازي در سازمان مورد مطالعه از نتايج اصلي اين پژوهش مي باشد.
كلمات كليدي: توانمندسازي ساختاري، توانمندسازي روان شناختي، ديمتل فازي، مطالعه موردي
-
لينک به اين مدرک :