-
شماره ركورد
12457
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12457
-
پديد آورنده
حميدرضا قمي
-
عنوان
ارائه معماري بكارگيري ابزار مناسب مديريت دانش در پروژههاي تحقيقاتي دانشگاهي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - رشته مديريت اجرايي گرايش استراتژيك
-
سال تحصيل
بهمنماه 1392
-
تاريخ دفاع
بهمنماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر فرناز برزينپور
-
چكيده
چكيده
دانشگاهها با محيط سنتي خود، يعني دانشآفريني، نهادهايي هستند كه بيشتر از سازمانهاي ديگر در عصر دانايي با چالش مواجهاند. براساس اين ضرورت، ميبايست از مديريت دانش، به منظور مديريت بهينة اطلاعات و دانش خود، بهره گيرند. ابزارهاي مديريت دانش، فنون و روشهايي براي عملياتي نمودن هر يك از فرآيندهاي مديريت دانش هستند و در فرآيندها، نقش كليدي ايفا مينمايند.
هدف از نگارش اين پاياننامه، تدوين معماري بكارگيري ابزار مناسب مديريت دانش در پروژههاي تحقيقاتي دانشگاه امام علي(ع) است؛ به همين منظور، از ميان چرخههاي رايج مديريت دانش، چرخة 3 مرحلهاي اكتساب، اشتراك و بكارگيري دانش، به عنوان چرخة مبنا انتخاب گرديد؛ سپس ابزارهاي مديريت دانش شناسايي و اهميت استفاده از آنها در هر يك از فرآيندهاي دانشي مورد پرسش قرار گرفته شد؛ از آنجايي كه عوامل موفقيت مديريت دانش ميتوانند در استفاده از ابزارها مؤثر باشند، عوامل مورد توافق خبرگان از ادبيات استخراج و مورد ارزيابي قرار گرفتند؛ جهت پاسخگويي به ابزارهاي پژوهش، از ميان مدرسان و كاركنان دانشي دانشگاه مورد مطالعه، نمونهاي با حجم 147 نفر با روش نمونهگيري هدفمند به عنوان جامعة پژوهش انتخاب گرديده و پس از اجراي يك دورة آموزشي، به پنج ابزار محققساخته در دو مرحله پاسخ گفته شد.
پرسشنامه اول اين تحقيق شامل 76 گويه با طيف 5 گزينهاي ليكرت است كه عوامل موفقيت استفاده از ابزارهاي مديريت دانش را ميسنجد و پرسشنامه دوم، مشتمل بر 34 ابزار مديريت دانش ميباشد كه مؤثر بودن ابزارها را در فرآيندهاي مديريت دانش در پروژههاي تحقيقاتي در طيف 5 گزينهاي ليكرت مورد سنجش قرار ميدهد؛ پرسشنامههاي سوم تا پنجم نيز وضعيت استفاده از ابزارهاي مؤثرِ منتخب، در هر فرآيند را ميسنجد؛ دادههاي حاصله با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهاي t تك نمونهاي، فريدمن و رگرسيون چندگانه، تجزيه و تحليل شدند.
در اين تحقيق، ابزارها و فنون مديريت دانش در هر يك از فرآيندهاي دانش رتبهبندي و 13 عامل مؤثر بر بكارگيري ابزار و فنون مديريت دانش در دانشگاه مشخص و اندازهگيري شده و روابط بين عوامل و ميزان استفاده از ابزارها در هر يك از فرآيندها، سنجيده شد؛ يافتههاي تحقيق نشان داد كه در فرآيند اكتساب دانش، ابزارهاي مبتني بر رويكردهاي فردي؛ در فرآيند اشتراك دانش، ابزارهاي مبتني بر فناوري اطلاعات و در فرآيند بكارگيري دانش، ابزارهايي كه به نوعي بر كاربرد دانش تأكيد دارند، در اولويت بالاتر قرار گرفتهاند. بدين ترتيب، يافتههاي حاصله، امكان تدوين معماري مناسبي را جهت استفاده از ابزارهاي مديريت دانش در پروژههاي تحقيقاتي دانشگاه امام علي(ع) فراهم آوردند.
واژههاي كليدي: مديريت دانش، ابزار مديريت دانش، فرآيندهاي مديريت دانش، عوامل موفقيت، پروژههاي تحقيقاتي، مطالعه موردي
-
لينک به اين مدرک :