-
شماره ركورد
12460
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12460
-
پديد آورنده
صمد شيرزاده سلطان احمدي
-
عنوان
نهان نگاري ديجيتال با ظرفيت بالا براي جاسازي اطلاعات بيمار در تصاوير پزشكي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق - الكترونيك
-
سال تحصيل
آذر 1392
-
تاريخ دفاع
آذر 1392
-
استاد راهنما
دكتر كريم محمدي
-
چكيده
چكيده
پيشرفت تكنولوژي ارتباطات، گسترش روزافزون استفاده از اينترنت و رشد سريع كاربردهاي آن از يك سو و تغيير تصاوير آنالوگ به ديجيتال در تجهيزات پزشكي و همچنين ورود سيستم¬هاي جديد در حوزه-ي سلامت، باعث شده است كه روش¬هاي تشخيص و درمان از راه دور مورد توجه قرارگيرد و مراكز درماني را به سوي جهان ديجيتال و ارتباط از طريق داده¬هاي ديجيتالي سوق دهد. اما از آنجا كه ذخيره و ارسال اطلاعات پزشكي به صورت ديجيتال، باقالب استاندارد DICOM مي¬باشد و انتقال اين اطلاعات از طريق اينترنت صورت مي¬گيرد، خطرهاي جديدي مثل انتشار اطلاعات بيمار و يا تغيير مغرضانه ي آن، متوجه اطلاعات پزشكي مي¬شود. يكي از روش¬هاي جديدي كه از آن مي¬توان به عنوان سدي در برابر اين خطرات استفاده كرد، نهان¬نگاري است كه در آن اطلاعات بيمار به گونه¬اي در تصاوير قرار داده مي¬شود كه با ديد انسان غير قابل تشخيص باشد، بدون آنكه قالب و اندازه¬ي تصاوير تغيير كند.
از ويژگي¬هاي نهان¬نگاري در تصاوير پزشكي مي¬توان به موارد زير اشاره كرد:
- كيفيت تصوير نهان¬نگاري شده
- ظرفيت داده¬ها
- موثر بودن جاسازي داده¬ها
- امنيت
تمام موارد بالا نمي¬توانند به صورت هم¬زمان در بالاترين نرخ ممكن تحقق يابند و بسته به نوع كاربرد هر نهاننگاري بايد در برابر پردازش¬هايي كه با احتمال بيشتري روي اثر انجام مي¬شوند، مقاوم باشد. طراحي يك سيستم مخفي¬سازي داده براي سيستم¬هاي اطلاعات پزشكي نيازمندي¬هاي خاصي را تحميل مي كند كه مهمترين آن¬ها، ظرفيت مخفي¬سازي بالا براي شناسايي قابل اطمينان بيمار و حفظ كيفيت تصوير نهان¬نگاري شده از لحاظ تشخيصي و مقاومت در برابر دستكاري¬هاي غيرعمدي مي باشد.
هدف اين تحقيق افزايش ظرفيت مخفي¬سازي نهان¬نگاري جهت كاربردهاي خاص در بالا بردن امنيت و حفظ محرمانگي اطلاعات تعبيه شده بيمار در تصاوير پزشكي ميباشد. در اين تحقيق بيشتر حملات پردازش تصوير نسبت به حملات هندسي براي افزايش مقاومت نهان¬نگاره در نظر گرفته مي شوند. بنابراين مقاومت نهان¬نگاره در مقابل حملاتي نظير فشرده¬سازي JPEG، فيلتر پايين¬گذر و نويز بررسي خواهد شد. اين كار بيشتر جهت حفظ امنيت اطلاعات بيمار و نيز نسبت به نيازي كه جهت فشرده-سازي تصاوير پزشكي وجود دارد، انجام مي¬شود. براي سنجش حفظ شباهت تصوير نهان¬نگاري شده از معيار PSNR استفاده خواهد شد و نرم افزار Matlab جهت توسعه و طراحي به كار برده خواهد شد.
كليد واژه :نهان¬نگاري، تبديل كانتورلت، ظرفيت، مقاومت، كيفيت
-
لينک به اين مدرک :