-
شماره ركورد
12463
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12463
-
پديد آورنده
امير عبدالعلي دوست اميني بناب
-
عنوان
ارائه معادلهي جبري براي عملكرد موتور 7XU در مقابل تغييرات زمانبندي سوپاپها و زواياي مختلف گاز در شرايط MBT
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
خودرو گرايش سيستم هاي نيروي محركه
-
سال تحصيل
آبان 1392
-
تاريخ دفاع
آبان 1392
-
استاد راهنما
دكتر اميرحسن كاكايي
-
چكيده
چكيده
يكي از مهمترين روشهايي كه مقدار توان ، مصرف سوخت ، آلايندگي و كارايي يك موتور را مشخص ميكند به دست آوردن حداكثر مقدار هواي داخل سيلندر در طي هر چرخه است پس تا آنجا كه ممكن است بايد با راه كارهاي مناسب از ميزان افت راندمان حجمي موتور كاست. براي رسيدن به اين هدف روش هاي متعددي پيشنهاد مي شود . برخي از اين روش ها عبارتند از افزايش قطر سوپاپ هوا و دود ، افزايش تعداد سوپاپ هاي ورودي به 2 يا 3 عدد، طراحي منيفولدهاي با كارايي بالا، ايجاد تغييرات نرم افزاري نظير بهينه سازي زمانبندي سوپاپ هاي ورودي و خروجي و بهينه سازي زاويه جرقه زني و غيره است.
بهترين راهكارها ، راهكاري هستند كه با اعمال تغييرات كه مستلزم تغييرات اساسي روي خط توليد نباشد. از ميان راه كار هاي ارائه شده، در اين تحقيق بهبود وضعيت راندمان حجمي از طريق بهينهسازي زمان بندي سوپاپ هاي ورودي و خروجي مد نظر قرار گرفته است. زيرا با صرف كمترين هزينه مي توان به نتايج قابل قبولي در اين مورد دست يافت . با توجه به وسعت كاربرد موتورهاي احتراق داخلي در سطح دنيا تحقيقات زيادي پيرامون اين موتورها انجام شده است. در اين مطالعه سعي شده است با ارائه معادله زمانبندي باز و بسته شدن سوپاپ ها در موتورXU7/L3 در شريط ماكزيمم گشتاور ترمزي به كاهش مصرف سوخت و كاهش آلاينده اكسيدهاي نيتروژن و افزايش كارايي موتور ، دست يافت.
در اين مطالعه با توجه به قدرت و دقت شبيه سازي و با توجه به وسعت كاربرد نرم افزار GT-POWER در تحقيقات بر روي موتور احتراق داخلي از اين نرم افزار بهره گرفته شده است در اين تحقيق در ابتدا كليه اجزاي موتور XU7/L3 در نرم افزار GT-POWER مدل شدهاند سپس با تكيه به كارهاي قبلي كه با در اختيار داشتن نتايج تجربي ، از اين نتايج براي صحه گذاري مدل استفاده شده است. پس از تاييد مدل و با فرض ثابت بودن كليه شرايط هندسي موتور با استفاده از زمان باز شدن و بسته شدن سوپاپ ورودي و خروجي ماكزيمم گشتاور ترمزي بدست آورده ميشود و معادلهي ماكزيمم گشتاور ترمزي را برحسب سيستم زمانبندي متغير سوپاپها ارائه ميشود. و در نهايت نتايج معادله بدست آمده را با نتايج شبكه عصبي بدست آمده سنجيده و دقت و اعتماد پذيري معادله ارائه خواهد شد.
واژههاي كليدي: GT-POWER، سيستم زمانبدي متغير سوپاپها، ، MBT ، XU7/L3، معادله جبري، شبكه عصبي
-
لينک به اين مدرک :