-
شماره ركورد
12470
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12470
-
پديد آورنده
موسي الرضا دست مرد
-
عنوان
برنامه ريزي توليد و نگهداري و تعميرات با در نظر گرفتن برون سپاري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - صنايع
-
سال تحصيل
مهر ماه 1392
-
تاريخ دفاع
مهر ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر مهدي حيدري
-
استاد مشاور
دكتر سيد محمد سيد حسيني
-
چكيده
چكيده
امروزه محيط رقابتي بازار برنامه¬ريزي و كنترل توليد را پيچيده¬تر كرده است. نوسانات تقاضا در طول زمان، كاهش عمر محصولات و تنوع¬طلبي روز افزون مشتريان جنبه¬هايي هستند كه باعث شده هرچه بيشتر به مسائل برنامه¬ريزي و كنترل توليد توجه شود. نگهداري و تعميرات ماشين¬آلات و تجهيزات مستقيما با ميزان ظرفيت تجهيزات در ارتباط هستند تعميرات پيش¬گيرانه باعث كاهش ظرفيت ماشين مي¬شود اما عدم انجام تعميرات پيش¬گيرانه باعث افزايش احتمال خرابي ماشين مي¬شود و اين مسئله باعث شده نگهداري و تعميرات بيش از قبل مورد توجه قرار گيرد. نواسانات تقاضا باعث شده، واحدهاي توليدي در مواقعي كه ظرفيت موجود پاسخ¬گوي تقاضا نمي¬باشد براي حفظ مشتريان، فعاليت¬هاي خود را برون¬سپاري كنند
هدف از اين تحقيق بررسي مسائل برنامه¬ريزي توليد و نگهداري و تعميرات با در نظر گرفتن برون¬سپاري مي¬باشد. برنامه¬ريزي توليد، نگهداري و تعميرات و برون¬سپاري سه حوزه كليدي در مديريت عمليات هستند. هدف از برنامه¬ريزي توليد و نگهداري و تعميرات استفاده مؤثر از منابع محدود موجود در توليد محصولات جهت تامين تقاضاي مشتريان و كسب سود و كاهش هزينه توليد محصولات براي سيستم¬هاي توليدي مي¬باشد. مدل¬هاي عمومي برنامه¬ريزي توليد عموما برنامه¬ريزي نگهداري و تعميرات را در نظر نمي¬گيرند. در حالي كه اين دو كاملا از هم متاثر بوده و لازم است همزمان در نظر گرفته شوند. و جدا در نظر گرفتن برنامه¬ريزي توليد و نگهداري و تعميرات باعث شده مدل¬هاي بدست آمده تا حد زيادي از واقعيت دور بمانند.
در ادبيات اين موضوع اخيرا توجه بيشتري به اين مسئله شده است. در اين تحقيق سعي بر آن شده برنامه¬ريزي توليد با در نظر گرفتن نگهداري و تعميرات و برون¬سپاري مورد مطالعه قرار گيرد و خلاء¬هاي موجود در ادبيات تا حدي با ارائه مدلي گسترده¬تر و نزديك¬تر به دنياي واقعي پوشش داده شود. مدل پيشنهادي مربوط به تعيين اندازه توليد در شرايط چندمحصولي، چنددوره¬اي و چندمرحله¬اي با در نظر گرفتن برون¬سپاري مي¬باشد. به طوري كه به وابستگي بين هزينه و زمان تعميرات پيش¬گيرانه با فاصله بين تعميرات پيش¬گيرانه توجه شده است. همچنين براي تعميرات پيش¬گيرانه دو نوع سياست در نظر گرفته شده است. در سياست اول تعميرات بعد از خرابي از نوع حداقل تعميرات مي¬باشد كه سياست مد نظر در مطالعات پيشين تا به امروز بوده است. در سياست دوم تعميرات بعد از خرابي از نوع تعميرات كامل مي¬باشد كه موضوع جديدي مي¬باشد كه در اين تحقيق به آن پرداخته شده است.
واژههاي كليدي: برنامه¬ريزي توليد، اندازه دسته توليد ، نگهداري تعميرات، برون¬سپاري .
-
لينک به اين مدرک :