-
شماره ركورد
12489
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12489
-
پديد آورنده
مريم محمداف
-
عنوان
تهيه نقشه ريسك سيلاب كشور با استفاده از روش PARو تحليل مولفه هاي ريسك
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران - محيط زيست
-
سال تحصيل
آذر 1392
-
تاريخ دفاع
آذر 1392
-
استاد راهنما
دكتر چاوشيان
-
استاد مشاور
دكتر جباري
-
چكيده
چكيده
همه ساله در ايران، شاهد سيلاب¬هاي بزرگ و كوچك مخرب كه خسارات زيادي به جاي مي-گذارد؛ هستيم. شايد بتوان بارش را اصلي ترين عامل در وقوع سيل دانست؛ اما مهم، بررسي دلايل تشديد خسارات سيل ناشي از بارش است. روند رو به رشد خسارات و تلفات ناشي از سيلاب لزوم توجه بيشتر به مباحث مديريت سيلاب و جنبه¬هاي مختلف آن را بيش از پيش آشكار ساخته است.
در اين تحقيق به ارزيابي ريسك سيل كشور، با استفاده از مدل Pressure & Release (PAR) يا روش مخاطره- عواقب، پرداخته شده است. اين روش كه جزء روش¬هاي سنجه محور است از جمله معمول ترين و ساده ترين روش¬هاي ارزيابي ريسك است. در روش PAR، ريسك محصول اندركنش چهار زير شاخص خطر، آسيب پذيري، در معرض بودن و ظرفيت مقابله با خطر در نظر گرفته شده است. در اين تحقيق، با استفاده از اين روش و با ارزيابي ريسك سيل، استان¬هايي كه با بيشترين ريسك سيل روبرو هستند را تعيين مي كنيم و عوامل ايجاد ريسك در آن استان را شناسايي مي كنيم. در نهايت، مديران و برنامه ريزان مي توانند با استفاده از خروجي اين تحقيق، اقدام مناسب را در راستاي كاهش ريسك انتخاب كنند.
بر اساس نتايج اين تحقيق، چهار استان گيلان، آذربايجان غربي، گلستان و تهران داراي بالاترين ريسك پايه سيل و همچنين براي سيل رودخانه اي، چهار استان كردستان، گلستان، مازندران و آذربايجان غربي و براي سيل شهري، چهار استان گيلان، آذربايجان غربي، تهران و كردستان داراي بالاترين مقدار از ريسك هستند.
واژه¬هاي كليدي: مدل مخاطره- عواقب (PAR)، ريسك سيل، آسيب پذيري، در معرض خطر بودن، ظرفيت مقابله با خطر
-
لينک به اين مدرک :