چكيده
چكيده
وقوع حوادث غيرمترقبه و فجايع طبيعي و اثرات ناشي از وقوع آن¬ها جوامع كنوني را ملزم به انجام برنامه¬ريزي¬هاي لازم جهت روبه¬روي و كاهش اثرات مخرب مربوطه نموده است. در چنين مواردي براي اتخاذ تصميمات مناسب نياز به ابزارهاي تصميم¬گيري وجود دارد. به همين منظور تحقيقات وسيعي در راستاي برنامهريزي لجستيكي باهدف بهبود در نتايج لجستيكي پاسخ به حوادث غيرمترقبه و فجايع طبيعي انجام شده است.
در اين تحقيق فاز پاسخگويي از مديريت بلاياي طبيعي، مورد بررسي قرار گيرد. از جمله مهمترين فعاليت¬هايي كه در اين فاز بايستي صورت گيرد، تخليه مجروحين پس وقوع بحران مي¬باشد كه مسيريابي براي اين عمليات امري مهم تلقي مي¬شود. رويكرد جديدي كه در پاياننامه پيش¬روي دنبال مي¬شود عبارتند از، در نظر گرفتن مجروحين با سطح جراحت مختلف و محدوديت زماني انتقال متناسب با جراحت آنها (پنجره زماني انتقال)، استفاده از خط زميني و هوايي به طور همزمان، امكان وجود مجروحين با جراحت¬هاي مختلف در هر يك از مراكز بحران، امكان انتقال مجروحين با جراحت¬ها و كلينيك¬هاي تخصيصي مختلف توسط يك وسيله نقليه امدادي و به طور هم¬زمان.
اين پاياننامه يك مدل خطي، عدد صحيح مختلط دو هدفه را ارائه مي¬نمايد كه اهداف آن شامل كاهش زمان كل عمليات امداد و نجات و كاهش هزينه¬ فراهم¬سازي وسايل حملونقل امدادي است. از آنجايي كه مساله مدنظر از نوع NP-Hard مي¬باشد، استفاده از الگوريتم¬هاي حل دقيق بسيار زمان بر و حتي نا¬ممكن خواهد بود. در اين پاياننامه از الگوريتم فرا ابتكاري شبيهسازي تبريد جهت حل استفاده، و كارآمدي آن را به كمك نتايج حاصل از نرمافزارهاي Lingo 11 وCplex 12.5 مورد سنجش قرار داده شده است.
واژه¬هاي كليدي:
فاز پاسخگويي، مسيريابي، تخليه مجروحين،پنجره زماني، حملونقل امدادي
Keywords:
Response phase, Routing, Victims evacuation, Time window, Relief Transportation