-
شماره ركورد
12681
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12681
-
پديد آورنده
توحيد شهسواريان
-
عنوان
مدلسازي پيري حفره و تشخيص ميزان اضطرار شبكه كابلي ناشي از تخليه جزئي در آن
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق گرايش قدرت-حفاظت
-
سال تحصيل
اسفند 1392
-
تاريخ دفاع
اسفند 1392
-
استاد راهنما
دكتر سيد محمد شهرتاش
-
چكيده
چكيده
يكي از مهمترين مسائلي كه تاثير بسزايي در طول عمر كابل بهرهبرداري شده دارد، وجود حفرههاي داخلي درون مواد عايقي ميباشد. اين حفرههاي گازي موجود در عايقهاي جامد كابلهاي موجود در زمان ساخت و توليد كابل، نصب ، تعمير و نگهداري بوجود ميآيند. نتايج عملي اتخاذ شده نشاندهنده اين است كه وقوع تخليههاي جزئي درون اين حفرههاي گازي عامل اصلي تخريب حفره و گسترش آن و در نتيجه در برخي مواقع شكست در عايق كابل شده است. تنشهاي الكتريكي (مانند تغييرات ولتاژ، فركانس، جريان)، تنشهاي مكانيكي (شامل خميدگي، فشردگي، كشش و پيچش) و تنشهاي حرارتي تاثير بسزايي در عملكرد كابل بويژه در حضور حفرههاي درونعايقي دارند.
مدلسازي تخليه جزئي، اعم از مدلهاي آزمايشگاهي يا مدلهاي كامپيوتري اهميت زيادي در بررسي اين پديده دارند. مدلسازي اين قابليت را فراهم ميكند كه تاثير انفرادي و يا تجمعي پارامترها در رفتار تخليه جزئي مورد بررسي قرار گيرد. دانستن اطلاعات جامعي از تاثير پارامترها بر روي مشخصهها و رفتار تخليه جزئي، توانايي ارزيابي وضعيت كابلي را در زمانهاي مختلف بهرهبرداري از روي اطلاعات خروجي اندازهگيريشده فراهم ميكند. تاكنون مدلهاي كامپيوتري قابليت و انعطافپذيري بالايي را در مدلسازي اين پديده داشتهاند و نتايج قابل قبولي را ارائه داده اند. بهبود و توسعه هرچه بيشتر با در نظر گرفتن ديگر جوانب فيزيك پديده تخليه جزئي بر كارايي و صحت نتايج خروجي اين مدلها خواهد افزود. انتظاري كه در راستاي افزايش كارايي اين مدلها ميتوان داشت، مدلسازي دقيقتر اين پديده منطبق بر اسناد و شواهد موجود از نتايج عملي و آزمايشگاهي و لحاظ پارامترهاي بيشتري در مدلهاي اخير ميباشد.
در فاز اول اين پروژه، برخي حقايق موجود در فيزيك پديده تخليه جزئي بررسي شده و مدل چندمرحلهاي براي مدلسازي حفره و تخليه جزئي در طول گذر دورههاي زماني عمر كابل ارائه شده است. نتايج خروجي بدست آمده از مدل از جمله ولتاژ، بار عبوري، جريان و الگوهاي بدست آمده، تشابه قابل قبولي را در مقايسه با نتايج عملي منتشر شده نشان ميدهند. در فاز دوم اين پروژه، مدل پيشنهادي در كنار شبكه كابلي در حضور اغتشاشات خارجي اعم از امواج رفت و برگشتي در طول كابل و نويزهاي محيطي مورد ارزيابي قرار گرفته و روش نويني براي آشكارسازي پالسهاي تخليه جزئي و نمايش الگوي φ-q-n و همچنين ارزيابي جامعي از وضعيت شبكه كابلي، مبتني بر الگوهاي بدست آمده با درنظر گرفتن شرايط محيطي پيشنهاد شده است.
واژههاي كليدي: حفرههاي گازي، تخليه جزئي، مدلسازي كامپيوتري، دوره زماني عمركابل، الگوي φ-q-n، ارزيابي وضعيت كابل
-
لينک به اين مدرک :