-
شماره ركورد
12718
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12718
-
پديد آورنده
بهزاد ذاكري
-
عنوان
ارزيابي آسيب پذيري لرزه اي پل هاي بتني مورب مقاوم سازي شده با استفاده از روش هاي احتمالاتي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
عمران - مهندسي زلزله
-
سال تحصيل
آذر ماه 1392
-
تاريخ دفاع
آذر ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر غلامرضا قدرتي اميري- دكتر هرمز فاميلي
-
استاد مشاور
دكتر جيمي الن پدجت
-
چكيده
چكيده
بررسي كمي و كيفي ريسك لرزه اي پل هاي بزرگراهي و سيستم حمل و نقل در برنامه ريزي قبل از زلزله و واكنش اضطراري بعد از آن از اهميت به سزايي برخورداراست. اين گونه ارزيابي ها در ايجاد آگاهي درمورد نوع و تعداد عوامل تاثيرگذار بر سيستم حمل و نقل مانند اختلال در كل سيستم بزرگراهي، تاثير اقتصادي در منطقه وقوع زلزله، واكنش بعد از زلزله و كمي سازي اين پارامترها از ارزش بالايي برخوردار است.
در اين رساله منحني هاي شكنندگي در حالت چون ساخت و مقاوم سازي شده با روش هاي رايج مقاوم سازي در زواياي تورب مختلف براي دو كلاس پل بتني چند دهانه پيوسته با عرشه جعبه اي و عرشه با شاهتير I شكل ارائه شده و تاثير زواياي تورب و روش هاي مختلف مقاوم سازي بر روي منحني هاي شكنندگي دو كلاس پل فوق الذكر مورد بررسي قرار گرفته اند.
در اين راستا و به منظور تهيه ابزارهاي ضروري جهت تصميم سازي براي واكنش اضطراري، طراحي، برنامه ريزي، سياست گذاري و استفاده حداكثري از منابع در مقاوم سازي پلها، يك چهارچوب چند فازي با تهيه منحني هاي شكنندگي ارائه شده است. در اين چهارچوب، مشاركت هريك از اعضاي پل بر اساس اولويت و اهميت آنها در پاسخ سيستم پل در جريان زلزله لحاظ شده است. بدين منظور مدلهاي تحليلي سه بعدي از پلها جهت تحليل تاريخچه زماني غير خطي ايجاد گرديد. منحني هاي شكنندگي بدست آمده نشان دادند كه تاثير زاويه تورب بر روي آسيب پذيري و كلاس پل مورد بررسي قابل توجه بوده و با افزايش سطح آسيب، تاثير زاويه تورب پررنگ تر مي شود. همچنين تاثير روش هاي مختلف مقاوم سازي بر روي شكنندگي كلاس پل هاي مورد بررسي به نوع كلاس پل، زاويه تورب و سطح آسيب مورد بررسي وابسته است.
به علاوه در اين مطالعه با استفاده از منحني هاي شكنندگي ارائه شده، ريسك لرزه اي دو كلاس پل مقاوم سازي شده در دو ناحيه غرب و مركز آمريكا (كه به ترتيب داراي شرايط لرزه خيزي از لحاظ خطر لرزه اي مشابه زاگرس و البرز ايران هستند) مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج نمايانگر اين نكته اند كه ميزان ريسك آسيب به پلها شديدا وابسته به انتخاب نوع روش مقاوم سازي، زاويه تورب پل و ناحيه مورد نظر از لحاظ لرزه خيزي مي باشد.
كلمات كليدي: پل هاي مورب، روش هاي مقاوم سازي، منحني هاي شكنندگي، ريسك لرزه اي.
-
لينک به اين مدرک :