-
شماره ركورد
12934
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12934
-
پديد آورنده
فريد خير
-
عنوان
بررسي آزمايشگاهي و عددي ريزشمع ها جهت پايدارسازيِ خاكريزهاي بلند راه آهن
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
راه آهن - خط و سازه هاي ريلي
-
سال تحصيل
شهريور ماه 1390
-
تاريخ دفاع
شهريور ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر مرتضي قاروني نيك
-
استاد مشاور
دكترمرتضي اسماعيلي
-
چكيده
چكيده
اهميت بالاي پايداري و مقاومت بستر سازه ها و ابنيه هاي فني جامعه ي مهندسي را بر آن داشته است كه تحقيقات گسترده اي در زمينه ي بهسازي خاك صورت دهند.از اين جمله مي توان به تدوين دستورالعمل U.S.FHWA در اداره بزرگراههاي ايالات متحده كه تقريبا مرجع اصلي اكثر تحقيقات در زمينه ي بهسازي خاك مي باشد، اشاره كرد.
استفاده از المان هاي باربري همچون ريزشمع ها را ، مي توان يكي از موثرترين روش هاي بهسازي خاك بر شمرد. اين امر ما را برآن داشت، بررسي ويژه اي در زمينه ي استفاده از ريزشمع در خاكريز و ابنيه هاي راه آهن صورت دهيم.
در اين پروژه ابتدا روش طراحي و اجراي ريزشمع ها ، همچنين تعيين كاربري آن ها به منظور مقاوم سازي شيرواني خاكريز هاي راه و راه آهن مورد تحقيق و بررسي قرار گرفته است. در مرحله ي بعد به مدلسازي خاكريز راه آهنِ تقويت شده با ريزشمع در ابعاد آزمايشگاهي و بررسي پايداري آن تحت تركيب بارِ وزن-بهره برداريِ راه آهن، پرداخته شده است.در نهايت نتايج آزمايش هاي بارگذاريِ مربوطه توسط خروجي هاي شبيه سازي خاكريز با استفاده از نرم افزار Plaxis كنترل مي شود.
با توجه به اين نكته كه هدفِ اصلي از انجام اين پروژه تعيين بهينه ترين چيدمان ريزشمع ها جهت پايدار سازي خاكريز راه آهن مي باشد ، پس از انجام آزمايش هاي بارگذاري و مقايسه ي نتايج با خروجي هاي نرم افزاري نتيجه مي شود كه استفاده از ريزشمع ها در پاشنه ي خاكريز با بيشترين مقاديرِ ممكن از طول ، قطر و زاويه نسبت به محور قائم ، همچنين تعيين تعداد آن ها به صورت آزمون و خطا در نرم افزار طراحي مناسبترين روش جهت يافت چيدمان بهينه ي ريزشمع ها مي باشد. بعلاوه قابل توجه است كه ريزشمع ها در بهينه ترين چينش ظرفيت باربري خاكريز را 50 تا60 درصد افزايش خواهند داد.
واژه هاي كليدي: دستورالعمل U.S.FHWA ، بهسازي خاك ، ريزشمع ، خاكريز و ابنيه هاي راه آهن ، نرم افزار Plaxis .
-
لينک به اين مدرک :