-
شماره ركورد
13030
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13030
-
پديد آورنده
رامتين سراجيان تهراني
-
عنوان
طراحي مجموعه مسكوني با رويكرد زمينه گرا در محله عودلاجان تهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
تيرماه 1393
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر محسن فيضي
-
استاد مشاور
دكتر هاشم هاشم نژاد
-
چكيده
چكيده
با افزايش جمعيت شهرها، پيشرفت سريع تكنولوژي بهمراه تغيير در چگونگي ساخت و ساز، مصالح نوين مورد استفاده در ساختمان ها و ايده هاي نوين براي طراحي و ساماندهي مجتمع هاي مسكوني و در مقياس وسيع تر شهرها، منجر به توجه همگاني به نيازهاي ضروري مادي و معنوي بشر در محل زيست او شد. در حالي كه ازيك سو نياز به مسكن، انقلاب درروش هاي اطلاع رساني و شيوه هاي نوين زندگي موجب شد انسان امروز نسبت به تغيير شكل محيط زندگي خود، بيش از پيش حساس شود، اما ازسوي ديگر و در مقياس خردتر، انسجام معماري هماهنگ، منطبق، هم راستا و مطابق با بستر خويش به فراموشي سپرده شد. معماري زمينه گرا يك معماري با معاني خاص و مدل هاي توسعه يافته مورد قبول جامعه و تصوير گر ايده آل هاي اجتماع، نشانگر طريقه ي زندگي مردمان و آرزوهاي آنهاست و با نقش اجتماعي خود ارتباطي محكم بين گذشته و حال برقرار مي نمايد.
در اين رساله سعي بر اين است تا با مطالعه و بررسي شرايط جامعه امروزي و شباهت ها و تفاوت هاي آن با نيازها و شرايط گذشته و تاثير آن بر مقوله مسكن و تحليل و بررسي رويكردهاي موجود(در مقوله زمينه گرايي) در قبال آنها شيوه اي مناسب جهت پاسخگويي به نياز هاي مادي و معنوي انسان پيشنهاد و طراحي بكار گرفته شود. همچنين نگاهي به معماري زمينه گرا و ايجاد اتصال و ارتباط صحيح و منطقي بين معماري ديروز و امروز از اهداف اين طرح مي باشد. اين پروژه تلاشي است تا الگوها و رويكردهاي حاكم بر معماري محله عودلاجان تهران را كه بعنوان يكي از قديمي ترين محلات تهران شناخته مي شود و هم اكنون در بافت فرسوده تهران طبقه بندي مي شود را باز شناساند و مفاهيم ارزشمند آن را با الگوي كالبدي مناسب براي انسان امروز ارائه نمايد.
در اين تحقيق با استفاده از روش پژوهش موردي به بررسي معماري محله عودلاجان پرداخته خواهد شد، سپس با استفاده از روش شبيه سازي كامپيوتري به تحليل داده ها بمنظور يافتن شاخصه هاي غالب بر معماري عودلاجان استفاده خواهد شد. نتايج بدست آمده تحليل و در طراحي استفاده شده اند.گفتني است،در جمع آوري اطلاعات، از منابع كتابخانه اي، برداشت و مشاهدات ميداني و پرسشنامه استفاده شده است.
واژگان كليدي: معماري زمينه گرا، محله عودلاجان، مجتمع مسكوني، بافت فرسوده
-
لينک به اين مدرک :