-
شماره ركورد
13066
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13066
-
پديد آورنده
مصطفي جعفريان
-
عنوان
ارزيابي معيارهاي مختلف در انتخاب و بكارگيري جرثقيلهاي اسكلهاي پيشرفته براي پايانههاي كانتينري (مطالعه موردي: پايانهي كانتينري شهيد رجايي)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران - برنامه ريزي حمل و نقل
-
سال تحصيل
تيرماه 1392
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر شيخ الاسلامي
-
چكيده
چكيده
بيش از 50 سال است كه از كانتينر¬ها به طور وسيع در جابجايي كالا¬ها در جهان استفاده شده است. ابتدا كشتي¬هاي اختصاصي كانتينري و جرثقيل¬هاي پايانه¬ها، تخليه و بارگيري كانتينر¬ها در پايانه¬ها را سرعت بخشيدند. در مقايسه با كشتي¬هاي عمومي كه تخليه و بارگيري آن¬ها چندين روز طول مي¬كشد، زمان رسيدگي به كشتي¬هاي كانتينري هنگام استفاده از جرثقيل¬هاي اسكله حدود چند ساعت است. براي مثال كانتينر¬هاي ورودي كه فرايند رايج، بلند كردن كانتينر داخل كشتي به وسيله گيره¬ها تا ارتفاع ايمن و سپس حركت افقي به سمت اسكله و پس از آن گيره كانتينر را روي وسيله نقليه يا كفي گذاشته و آن را به محوطه انبار مي-برند. اين پروسه براي كانتينر¬هاي خروجي به طور مشابه است ولي معكوس انجام مي¬گيرد. گيره اثرگذار كه كانتينر¬ها را به سرعت قفل و باز مي¬كند هسته اصلي جرثقيل اسكله به شمار مي¬رود. با حركت جرثقيل اسكله روي ريل و تطبيق موقعيت عمودي، گيره به راحتي مي¬تواند به شيار-هاي كشتي كانتينري براي بلند كردن يا گذاشتن كانتينر¬ها دسترسي داشته باشد. در دنيا طراحي گيره و واگن، جرثقيل¬هاي اسكله را براي رسيدگي به محموله¬هاي كانتينري رايج ايده¬آل مي¬¬كند.
انتخاب جرثقيل اسكلهاي پيشرفته مسئله پيچيدهاي براي پايانههاي كانتينري ميباشد به دليل اينكه فاكتورهاي مختلفي به طور همزمان در نظر گرفته مي¬شود. يك روش دوفازي در اين مطالعه براي حل اين مسئله ايجاد شد. در مرحله اول تغييرات مؤثر در انتخاب جرثقيل اسكلهاي پيشرفته با بكار بردن آناليز عامل اكتشافي(EFA) و همچنين ساختار سلسله مراتبي مشخص شد. در مرحله دوم روش سلسله مراتبي فازي(AHP) براي مقايسه گزينه ها در ترم ساختار ايجاد شده در مرحله اول بكار برده شد. منطقه مورد مطالعه تجربي، اسكله بند شهيد رجايي ميباشد و جرثقيل دوگيرهاي 40 فوتي به عنوان گزينه مناسب انتخاب شد.
واژههاي كليدي: جرثقيل اسكلهاي پيشرفته، پايانه كانتينري، آناليز عامل اكتشافي، روش سلسله مراتبي فازي
-
لينک به اين مدرک :