-
شماره ركورد
13102
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13102
-
پديد آورنده
نسيم نجاتي
-
عنوان
نگاهي به خانه خودكفا در توليد انرژيدر روستاي سيدشت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال تحصيل
فروردين 1393
-
تاريخ دفاع
فروردين 1393
-
استاد راهنما
دكترسيد مجيد مفيدي شميراني
-
چكيده
چكيده
زمين، گهواره مهربان ما، رو به نابودي است. بشر به دست خود، تيشه به ريشه خود مي زند و افسوس كه نمي داند آب رفته به جوي باز نخواهد گشت و اين زمين زيبا سخت بتواند زخم هاي عميق خود را مرهم كند. ساخت و سازهاي نا محدود و بي پشتوانه، صنايع سنگين، مصرف گرايي و توليد بيش از حد زباله و اقداماتي ازين دست زمين را به سوي مرگ تدريجي سوق مي دهد. در اين ميان ساخت و سازها كه بيش از نيمي از انرژي هاي فسيلي را به خدمت مي گيرند، تاثيرات انكار ناپذيري در گرم و آلوده شدن كره زمين دارند. لذا ما به عنوان معماربايد بر خود واجب بدانيم كه از اين فاجعه در حال وقوع جلوگيري نموده و با در پيش گرفتن راه هاي مناسب و منطقي ساخت و بهره گيري از انرژي هاي تجديد پذير، سهمي در احياي زمينمان نموده و حيات را به موجودات آن بازگردانيم.
در ميان ساخت و سازها مسكن بيشترين سهم را دارد. لذا اگر بتوانيم مسكني طراحي كنيم كه نيازهاي خود را از طريق طراحي مناسب و به كار گيري انرژي هاي تجديد پذير تامين كند،گامي بزرگ در جهت هدفمان برداشته ايم. هدف اين رساله طراحي يك خانه خود كفا است. به گونه اي كه خانه، خود تمام نيازهاي ساكنينش، از جمله گرمايش، سرمايش، تهويه، روشنايي، آب گرم مصرفي و .... را تامين نمايد و نيز از لحاظ شيوه هاي ساخت و مصالح به كار گرفته شده با معماري بومي روستاي ساختگاه و طبيعت پيرامون آن هم آهنگ و هم آوا باشد. پرسش اصلي رساله اين است كه چگونه مي توان الگويي عملي براي خانه اي خودكفا پيشنهاد نمود تا بتوان از آن در ساخت بناهاي مشابه بهره گرفت.؟ و پرسش ديگر اينكه چگونه مي توان خانه اي در يك روستا براي زندگي افرادي از اهالي شهر بزرگي چون تهران طراحي نمود به طوري كه هم پاسخگوي نيازهاي آن ها باشد و هم خللي در بافت بومي روستا ايجاد ننمايد؟
براي انجام اين رساله، منابع كتابخانه اي، نمونه هاي خانه هاي خودكفاي ساخته شده در جهان و نيز نمونه هاي معماري بومي منطقه، مورد مطالعه قرار گرفته اند. مراجعه به محل ساختگاه و شناسايي پتانسيل هاي موجود در آن، مطالعه بر روي مصالح بوم آورد روستا از ديگر اقدامات اتخاذ شده براي طراحي بوده اند.
-
لينک به اين مدرک :