چكيده
معماري امروز بيشتر متوجه طبيعت و بهره گيري از الگو هاي طبيعي است. البته نه فقط تقليد از فرم و مدل طبيعي بلكه الهام از ساختار، نظم هوشمندي، و توانايي ارتباط. در طي سالين طبيعت همواره بهترين پاسخ را به مسائل پيراموني خود داده است و خود تبديل به معمار و طراح نهايي شده است و انسانها در طول زندگي خود همواره در تلاش بوده اند تا براي ساخت مصنوعات خود از طبيعت و محيط زيست اطراف خود الهام گيرند. (رفعتي، 1387)
متاسفانه بايد گفت بناهاي ساخت بشر در معماري كنوني ما حتي نسبت به ساده ترين اجزا طبيعي بسيار ناقص ابتدايي و كم ارزش به نظر ميرسند. موضوع استفاده از الگوهاي طبيعي در معماري بسيار گسترده و داراي جوانب گوناگوني است. استفاده از شكل و فرم بدن موجودات زنده به دليل دارا بودن اجزاء مختلف ولي هماهنگ در آنها (وحدت اجزا در عين گوناگوني) مي تواند ما را در بهبود معماريمان ياري دهد.
مطالعه و استفاده از موجودات زنده داراي گستردگي بسيار است و پرداختن به همهي جوانب آن و دخيل قرار دادن همه عوامل بيروني و دروني كاري بس طويل است كه نيازمند صرف وقت، هزينه، كار گروهي و عوامل متعددي است كه در قالب پايان نامه نمي گنجد.بدين منظور در اين پايان نامه سعي بر اين خواهد بود تا به مطالعه برخي از عوامل و شناخت راههاي بهره گيري از ساختار موجودات زنده راه حل مناسبي براي اين امر يافت شود.
در دنياي توسعه يافته ي امروز بسياري از عوامل حاكم بر روابط بشري با موضوع علم وتكنولوژي در آميخته است. دنياي تكنولوژي همواره در حال تغيير و تحول بوده است ولي اثر گذاري اين تحولات تنها در يك زمينه خاص از تكنولوژي نبوده بلكه حوزه وسيعي از فن آوري را شامل مي شود. از ويژگي هاي جامعه جوان مانند كشورمان كه درصد قابل توجه و كارامد آن قشر جوان هستند، اين است كه خود را نسبت به آنچه پيرامونشان مي گذرد بي تفاوت ندانسته و سعي در پيشبرد علوم و توسعه صنايع خود مينمايند. بر اساس همين عوامل است كه نياز جامعه يه ايجاد مراكز تحقيقاتي روز به روز افزون ميگردد. (نيوي، 1387)
ساختمان هاي تحقيقاتي در صف جلوي تعريف آيندهي علمي كشور قرار گرفتهاند. مراكز تحقيقاتي با تجميع نيروهاي متخصص و ايجاد امكانات تحقيقاتي و پژوهشي باعث مبادله اطلاعات بين متخصصين در رشتههاي پژوهشي و تحقيقاتي ميگردند. همچنين ايجاد مراكز تحقيقاتي به منظور آشنايي بيشتر صنعت با تحقيق و توسعه و پيشرفت همزمان علم و صنعت در كشور لازم ميباشد.
در قسمتهاي بعدي اين فصل به تعريف كلي مباحث مطرح شده در اين پاياننامه پرداخته ميشود و در آخر روش تحقيق و اهداف اين نوشتار بيان ميگردد.