-
شماره ركورد
13355
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13355
-
پديد آورنده
حجت زاهدي
-
عنوان
سنتز نانوذرات نقره از محصولات جانبي مجتمع مس سرچشمه كرمان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
شيمي - رشته علوم و فناوري نانو- نانو شيمي
-
سال تحصيل
شهريور 1393
-
تاريخ دفاع
شهريور 1393
-
استاد راهنما
دكترافسانه ملاحسيني
-
استاد مشاور
دكتر ابراهيم نوروزيان
-
چكيده
چكيده
با توجه به شرايط معادن مجتمع مس سرچشمه كرمان و غني بودن سنگ¬هاي سولفيدي اين معدن از فلزات با ارزشي چون سرب، سلنيوم، طلا و نقره، همواره مقداري از اين فلزات در محصولات جانبي صنعت مس نظير لجن آندي آن موجود مي¬باشد. در همين راستا استحصال اين فلزات گرانبها از محصولات جانبي بسيار حائز اهميت مي باشد. نظر به كاربردهاي وسيع نانوذرات فلزي و همچنين ارزش افزوده تبديل فلزات به نانو¬ذرات فلزي، در اين پروژه سعي بر آن شد ضمن به¬دست آوردن نقره از لجن آندي، شرايط بهينه¬اي را جهت سنتز نانوذرات نقره از نقره استحصال شده كه داراي پتانسيل رقابت در بازار سرمايه باشد را فراهم نماييم.
براي جداسازي نقره از لجن آندي از روش ليچينگ اسيدي در دماي 90 درجه سانتيگراد استفاده شد. همچنين به منظور جداسازي نقره از لجن آندي، اسيد نيتريك مورد استفاده قرار گرفت و در اين شرايط مس، سرب، سلنيوم علاوه بر نقره از محلول ليچينگ حاصل شد. سپس براي به¬دست آوردن نقره به صورت خالص از هيدروكلريك اسيد استفاده شد كه رسوب كلريد نقره كه قابليت انحلال در آمونياك را دارد به¬دست آمد.
نانوذرات نقره با تركيبي از روش كاهش شيميايي و امواج اولتراسونيك سنتز شدند. براي انجام اين كار از پايداركننده و كاهش كننده پلي وينيل پيروليدين و دكستروز استفاده شد. براي تعيين توزيع اندازه ذرات از روش تفرق ديناميك نور و از ميكروسكوپ الكتروني روبشي براي مشاهد شكل و اندازه ذرات استفاده گرديد و از آناليز پرتو ايكس درصد خلوص نانوذرات نقره و با استفاده از الگوي پراش پرتوي ايكس شبكه بلوري نانوذرات نقره تعيين شد. نانوذرات نقره به دست آمده در اين پروژه داراي شبكه بلوري مكعبي و اندازه ذرات 15-30 نانومتر و درصد خلوص بيش از 97% است.
كلمات كليدي: نانو فناوري، نانوذرات نقره، روش كاهش شيميايي، لجن آندي مجتمع مس سرچشمه كرمان، امواج اولتراسونيك
-
لينک به اين مدرک :