-
شماره ركورد
13513
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13513
-
پديد آورنده
فرشيد محمدي
-
عنوان
اثر مجتمع معدني استخراج مس ميدوك و مجتمع تغليظ مس خاتون آباد برشدت آلودگي , خطرو دسترسي زيستي فلزات سنگين در خاك مناطق اطراف
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران - مهندسي محيط زيست
-
سال تحصيل
زمستان 1392
-
تاريخ دفاع
زمستان 1392
-
استاد راهنما
دكتر محسن سعيدي
-
چكيده
چكيده:
باتوجه به پيشرفت روز افزون تكنولوژي و نياز به فلزات ، استخراج و ذوب فلزات در مناطق اطراف معادن مختلف از رونق بسياري برخوردار است.از طرفي اين فعاليت احتمال آلودگي منابع خاكي مناطق اطراف به فلزات سنگين را به وجود مي آورد. از اين رو اين مطالعه به شناسايي ،سنجش و تحليل اثر ناشي از عمليات معدني در منطقه شهربابك از توابع استان كرمان پرداخته است.
در اين مطالعه با توجه به شرايط توپوگرافي و قرارگيري معدن مس ميدوك و مجتمع ذوب مس خاتون آباد اقدام به انتخاب 28 ايستگاه اندازه گيري خاك و اندازه گيري غلظت فلزات سنگين موجود در نمونه ها گشته است.همچنين به منظور شناسايي ميزان مشاركت فلزات در فازهاي مختلف استخراج چند مرحله اي فلزات صورت گرفت و در نهايت ميزان دسترسي زيستي فلزات به وسيله هضم فلزات با گلايسين و EDTA تخمين زده شد.
پس از بررسي نتايج ، تحليل هاي آماري از قبيل تحليل خوشه اي و اجزاي اصلي براي روي داده هاي بدست آمده جهت پيش بيني و تعيين منابع آلوده كننده به كار گرفته شد و مشخص شد فلزات كادميم ،مس ،سرب و روي با قرارگيري دريك خوشه منبع آلوده كننده مشترك و ناشي از فعاليت هاي انساني دارند .در نهايت با استفاده از شاخص هاي تعيين كيفيت خاك از قبيل شاخص ارزيابي ريسك اكولوژيكي ، ضريب غني شدگي و شاخص ارزيابي دسترسي زيستي خاك وضعيت آلودگي خاك ايستگاه هاي مختلف مورد بحث قرار گرفت. و مشخص شد كه ايستگاههاي در مجاورت معدن و مجتمع مس ، ريسك اكولوژيكي و دسترسي زيستي به شدت بالايي دارند و همچنين اغلب ايستگاههاي اندازه گيري غلظت فلزاتي همچون كادميم در اغلب ايستگاه ها بسيار بالاتر از حد مجاز است.كه اين امر ناشي از فعاليت هاي معدني در منطقه فوق الذكر مي باشد.
كلمات كليدي:فلزات سنگين - آلودگي خاك - ريسك اكولوژيكي - شهربابك
-
لينک به اين مدرک :