-
شماره ركورد
1352
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
1352
-
پديد آورنده
حمزه محمدي
-
عنوان
الگويي جهت ارزيابي شركتها ي مادر ﴿هولدينگ﴾
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع
-
سال تحصيل
اسفند 1386
-
تاريخ دفاع
اسفند 1386
-
استاد راهنما
نوري
-
استاد مشاور
تيموري
-
چكيده
چكيده
سازمان مادر ( هولدينگ ) به عنوان يك شركت مرجع ، معمولا داراي يك سري شركت بزرگ و كوچك به عنوان زيرمجموعه مي باشد كه هر يك از اين شركت ها به تنهايي شخصيتي مستقل دارند. شركت هاي هولدينگ قدمتي طولاني در عرصه تجارت دارند و نقش عمده اي در اقتصاد كشورها ايفا مي كنند. ستادها براي اثبات ضرورت وجود خود نيازمند ايجاد ارزش براي ذينفعان بالادستي و پايين دستي هستند. در واقع ايجاد ارزش
توسط شركت مادر حياتي است. به دليل آنكه اگر منابع مهمي براي ايجاد ارزش وجود نداشته باشد كسب و كارها به صورت مستقل بهتر مي توانند فعاليتهايشان را انجام دهند و ديگر نيازي به وجود شركت مادر نخواهد بود.
ارزيابي عملكرد هر شركت ، منجر به مشخص شدن معايب و محاسن آن شركت شده و زمينه رشد و ارتقا را مهيا مي سازد .
مشكلي كه در ارزيابي عملكرد شركت مادر وجود دارد ، نحوه تعامل و شيوه ارزش آفريني اين شركت ها است . با اينكه اين شركت ها از نظر حقوقي ، شخصيتي مستقل دارند ولي ايجاد ارزش آنها به معني ايجاد ثروت ،قابل بررسي و تحليل نمي باشد و معمولا ارزش آفريني در اين شركت ها بايد به صورت تاثير مثبت در شركت هاي زيرمجموعه ديده شود. به همين دليل در اين تحقيق بر آن شديم تا مدلي جهت ارزيابي عملكرد اين شركت ها را
ايجاد كنيم . بعد از بررسي ادبيات ارزيابي عملكرد و همچنين ادبيات موجود درباره شركت هاي مادر ،به دليل اينكه نقشه استراتژيك از ابزارهاي ارزيابي عملكردي است كه هم خروجي محور است هم ورودي محور بنابراين نقشه استراتژيك را به عنوان مناسب ترين مدل جهت تحليل و ارزيابي عملكرد شركت هاي مادر يافتيم .از طرفي ارزش آفريني در شركت هاي مادر وابسته به چهار مسئله اساسي است: الف ) فرصت سازي و توسعه كسب و كارها. ب) هم افزايي و هماهنگي واحدهاي كسب و كار. ج)ارائه خدمات مشترك به واحدهاي زيرمجموعه سازمان مادر د) هدايت استراتژيك سازمان مادر .
در اين تحقيق بر اساس چهار حوزه اساسي ارزش آفريني و نقشه استراتژيك مدلي استخراج و پيشنهاد گرديد ، پس از آن در هر كدام از اين حوزه هاي ارزش آفريني معيارهايي جهت ارزيابي عملكرد معرفي شدند، براي اين معيارها طبق منطق رادار نظام امتياز دهي و جداول مربوط به آن طراحي گرديد . جهت اعتبار سنجي مدل و معيارهاي پيشنهادي در اين تحقيق دو پرسشنامه ، يكي براي اعتبار سنجي مدل و ديگري براي اعتبارسنجي معيارهاي ارزيابي عملكرد طراحي گرديد اين پرسشنامه ها بين 30 نفر از نخبگان شركت هاي مادر توزيع شد و نتايج حاصل از آن مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت . بر اساس نتايج حاصل از تجزيه و تحليل داده ها فرآيندهاي پيشنهادي در مدل از امتياز بالاتري برخوردار بودند و بنابراين مدل پيشنهادي اين تحقيق از اعتبار مناسب برخوردار است . معيارهاي پيشنهادي نيز با كمي تغيير و اصلاح در پيوست شماره 3 آمده است .
با توجه به آنكه مدل و معيارهاي ارزيابي عملكرد پيشنهادي در اين تحقيق بر ارزش آفريني و حوزه هاي آن تاكيد ويژه دارد بنابراين مي توان اميدوار بود كه شركت هاي مادر با پياده سازي اين مدل جهت ارزيابي عملكرد ستادهاي خود نقاط ضعف را رفع و به تقويت نقاط قوت خود بپردازند تا شاهد صنعت و اقتصادي پوياتر در كشور عزيزمان ، ايران اسلامي باشيم .
-
لينک به اين مدرک :