-
شماره ركورد
13684
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13684
-
پديد آورنده
علي شيردل
-
عنوان
طراحي خيابان خريد پياده در اقليم گرموخشك (نمونه موردي: خيابان مولوي حسينبر زاهدان)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري و شهرسازي - طراحي شهري
-
سال تحصيل
دي ماه 1393
-
تاريخ دفاع
دي ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر عبدالهادي دانشپور
-
چكيده
چكيده
در اين نوشتار تلاش شده است تا با مروري بر مطالعات و اسناد كتابخانهاي و بررسي تجربيات مختلف در ايران و جهان به مدلي مفهومي براي سنجش كيفيت و طراحي خيابانهاي خريد پياده در اقليم گرموخشك برسيم. درواقع چهار كليدواژه خيابان، خريد، پيادهمداري و اقليم گرموخشك چهار وجه مدل مفهومي پژوهش است. از اينرو در فصل مباني نظري در ابتدا به مفهوم فضاي شهري، جايگاه خيابان در آن، رويكردها به فضاي شهري، مفهوم خيابان خريد و سپس به بررسي معيارهاي موفقيت خيابان خريد پرداخته شده است. در ادامه اين فصل به وجه سوم مدل يعني پيادهمداري، رويكردها، ديدگاه و نظريات انديشمندان پرداخته شده و از جمع اين سه وجه معيارهاي موفقيت خيابان خريد پياده بدست آمده است. در انتهاي فصل مباني نظري با بررسي راهكارها و تمهيدات ايجاد آسايش در اقليم گرم و خشك به جمعبندي فصل و ارايه مدل مفهومي پرداخته شده است.
در فصل سوم با بررسي تجربيات جهاني و داخلي به ارزيابي دلايل موفقيت و عدم موفقيت تجربيات براساس مدل مفهومي پرداختهايم.
فصل چهارم پژوهش به روششناسي و تدوين تكنيك و ابزار مشاهده براي كاربردي كردن مدل مفهومي در ميدان عمل اختصاص دارد. بدينمنظور ابزارهاي مختلف جمعآوري داده از قبيل مشاهده، مطالعه و پرسشنامه استفاده شده است.
در فصل پنجم به منظور كاربردي كردن مدل، يك نمونه موردي مناسب انتخاب شده و سنجش وضعيت براساس معيارهاي 21 گانه مدل انجام شده است. نمونه موردي انتخابي خيابان مولوي حسينبر (خيابان رسولي) در شهر زاهدان بوده كه با توجه به قرابت زمينه با موضوع پژوهش انتخاب شده است. در نهايت در فصل ششم و در قالب فرايند رايج در دانش طراحي شهري، به طراحي و ارايه مجموعه اسناد هدايت توسعه به طراحي اين نمونه پرداختهايم.
واژههاي كليدي: پيادهمداري، پيادهراه، خيابان خريد، خيابان پياده، اقليم گرموخشك
-
لينک به اين مدرک :