-
شماره ركورد
13808
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13808
-
پديد آورنده
فهيمه سبحانيان
-
عنوان
بررسي رفتار اختلاط مايعات بهوسيله آناليز تصاوير ديجيتال
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
شيمي - طراحي، شبيهسازي و كنترل فرآيند
-
سال تحصيل
آبانماه 1393
-
تاريخ دفاع
آبانماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر سلمان موحدي راد - دكتر محمد تقي صادقي
-
استاد مشاور
دكتر محمد واحدي
-
چكيده
چكيده
در اين مطالعه علاوه بر توصيف روش فلوئورسانس القايي با ليزر (LIF) و ويژگيهاي آن ابزارهاي مورد استفاده براي اندازهگيري شاخص اختلاطبه اين روش بررسي شده است. به دليل مزيتهاي اين روش مانند امكان اندازهگيري غلظت مطلق و اندازه كوچك ملكولهاي رنگدانه نسبت به روشهاي ديگر نوري، اين روش به كمك تكنيك سرعتسنجي تصويري ذرات (PIV)براي بررسي ميدان سرعت در ناحيه اختلاط در يك محفظه بهكار گرفته شده و الگوي اختلاط در اينمحفظهT شكل مورد بررسي كمَي قرار گرفته است.
به منظور اندازهگيري شاخص اختلاط در محفظه موردنظر از يك سامانه آزمايشگاهي شامل سه مخزن براي نگهداري دو سيال ورودي و محلول خروجي، يك محفظه T شكل، رودامين به عنوان ردياب فلوئورسانسي، ليزر ديودي و دوربين براي دريافت تصاوير بكار گرفته شده است. رنگدانه بخشي از انرژي تحريك ليزر را جذب و بطور خودبهخودي قسمتي از انرژي جذب شده را به صورت فلوئورسانس گسيل ميكند. بهدليل تفاوت دو طولموج گسيل فلوئورسانس رنگدانه و تحريك ليزر ميتوان از فيلتر براي جداكردن اين دو طيف استفاده كرد. گسيل فلوئورسانس اندازهگيري شده و براي تعيين شاخص اختلاط مورد استفاده قرار ميگيرد.
نتايج نشان ميدهد كه با 4 برابر شدن نسبت دبي دو جريان ورودي به محفظه شاخص اختلاط دو جريان به ميزان %75/74 افزايش يافته و در شرايط نابرابري دو دبي محل برخورد دو جريان در نزديكي ورودي جريان با دبي كمتر قرار ميگيرد.
واژههاي كليدي:فلوئورسانس القايي با ليزر، تصوير، شاخص اختلاط ، ميدان سرعت
-
لينک به اين مدرک :