چكيده
چكيده
يكي از روش هاي موثر براي جلوگيري از تراكم ترافيك و افزايش ايمني در تقاطع هاي شهري و برون شهري، احداث تقاطع هاي غير همسطح است. روگذرها و پل ها از ملزومات اصلي تقاطع هاي غير همسطح هستند كه متناسب با شرايط و خصوصيات منطقه اي، طراحي و اجرا مي شوند. از ميان سيستم هاي مختلف پل سازي، سيستم پل هاي فلزي نسبت به پل هاي بتني داراي مزاياي غير قابل انكاري مي باشند.
از جمله مشكلات اينگونه سازه ها اين است كه پس از مدت كوتاهي روكش آسفالتي عرشه فلزي آنها دچار خرابي هايي همچون خرابي هايي ناشي از خستگي و تعدد بارگذاري، ارتعاشات پل، نفوذ مواد خورنده فلزي در روسازي ها و ... مي شود. يكي از راه حل هاي اين مشكل استفاده از قيرهاي اصلاح شده در اينگونه روسازي هاست تا در سرما و گرما و تحت بار زياد و ساير شرايط محيطي عملكرد خوبي را از خود نشان دهد. از جمله مزاياي استفاده از پليمرها مي توان به دستيابي به مخلوط نرمتر در دماهاي پايين، دستيابي به مخلوط سخت تر در دماهاي بالا،
بهبود مقاومت در برابر خستگي مخلوط، عدم نياز به كاربرد سنگدانه هاي بساير قوي در مخلوط آسفالت و ايجاد لايه ضخيم تر بر روي سنگدانه اشاره كرد.
در اين پايان نامه سعي شده است تا اثر جايگزيني درصدهاي مختلف سنگ دانه سبك طبيعي و مصنوعي ﴿ليكا﴾ به عنوان جايگزين درصدي از درشت دانه در آسفالت گرم به همراه اصلاح قير با پليمر SBS ، مورد ارزيابي قرار گيرد. درصدهاي 5، 10، 15، 20 به عنوان درصدهاي انتخابي درنظر گرفته شده است. به منظور بررسي مقاومت نمونه ها از تست مقاومت مارشال و براي بررسي حساسيت رطوبتي نمونه ها، تست مقاومت كششي غيرمستقيم و سپس تست هاي خزش، مدول برجهندگي و شيار چرخ به منظور بررسي ميزان سختي نمونه ها و مقاومت در برابر شيار شدگي انجام پذيرفته است. در جهت بررسي ميزان مقاومت لغزندگي نمونه هاي مختلف در پايان بر روي آن ها تست آونگ انگليسي انجام شده است.
نتايج نشان دادند كه نه تنها جايگزيني سنگدانه سبك طبيعي و مصنوعي ﴿ليكا﴾ به همراه اصلاح قير با پليمر SBS ، تاثير منفي بر روي نمونه ها نمي گذارند، بلكه با اضافه شدن آن ها تا درصد مشخصي موجب بهبود خواص مخلوط هاي آسفالتي مي شوند.
واژه هاي كليدي: روسازي پل فلزي، سنگ دانه سبك طبيعي و مصنوعي ﴿ليكا﴾ ، آسفالت سبك، مقاومت مارشال