-
شماره ركورد
13955
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13955
-
پديد آورنده
شيرين رونقي
-
عنوان
بهينهسازي چندراهه ورودي يك موتور احتراق داخلي با هدف بهبود بازده حجمي آن
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سيستم محركه
-
سال تحصيل
آبان ماه 1393
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر علي نصيري طوسي
-
دانشكده
خودرو
-
چكيده
چكيده
براي دستيابي به بهترين عملكرد موتور تمامي اجزاي آن بايد دقيق طراحي شوند. سيستم مكش موتور بخشي از اين اجزاي مهم بهشمار ميرود كه بايد بهطور صحيح طراحي شود و معيار چگونگي عملكرد آن با عبارت بازده تنفسي بيان ميشود، هدف افزايش هرچه بيشتر بازده تنفسي ميباشد.
همه كشورها در حال تحقيق در زمينه حفاظت انرژي جهاني و كاهش انتشار گازهاي آلاينده هستند، بدين ترتيب پژوهش در مورد چندراهه¬هاي ورودي متغير هرروز معنيدارتر ميشود.
هدف از يك طراحي مناسب براي سيستم مكش دستيابي به عملكرد بهينهي يك موتور احتراق داخلي ميباشد. يكي از اجزاي مهم در سيستم مكش، چندراهه ورودي يا همان منيفولد ورودي هواست كه وظيفه توزيع هوا به سيلندرها را بر عهده دارد.
در اين تحقيق، ابتدا به شبيهسازي سهبعدي جريان در چندراهه ورودي موتور OHVبا استفاده از نرمافزار انسيسفلوئنت 5/14 و سپس بهينهسازي هندسه چندراهه به منظور بهبود جريان و در نهايتبهبود راندمان حجمي موتور پرداخته شده است.
شبيهسازي در دو حالت دائم و غيردائم انجام ميگيرد. با شبيهسازي در حالت دائم، افت فشار شاخههاي چندراهه محاسبه ميشود. شرايط مرزي مورد نياز براي شبيهسازي غيردائم با شبيهسازي يكبعدي موتور در نرمافزار جيتيپاور حاصل ميشود.
نتايج به دست آمده از شبيهسازي سهبعدي در حالت غيردائم با نتايج سهبعدي حالت دائم مقايسه ميشود و سپس هندسه چندراهه براي دستيابي به بهترين راندمان بهينه ميشود.
در ادامه اين موتور به صورت يكبعدي با نرمافزار جيتيپاورشبيهسازي شده است و پارامترهاي عملكردي موتور در دو حالت با چندراهه فعلي و با چندراهه جديد باهم مقايسه شدهاند. نتايج شبيهسازي بيانگر عملكرد بهتر چندراهه پيشنهادي ميباشد.
واژههاي كليدي:چندراهه ورودي - حل يكبعدي – حل عددي – بهينهسازي
-
لينک به اين مدرک :