-
شماره ركورد
14013
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14013
-
پديد آورنده
مريم السادات آل مجيد
-
عنوان
طراحي مجموعه مسكوني امروز با رويكرد ساده گرايي ايراني – اسلامي (مينيماليسم)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مسكن
-
سال تحصيل
آبان ماه 1393
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر سيد عباس يزدانفر
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
با افزايش جمعيت شهرها، كمبود و بحران كيفي و كمي مسكن در جوامع شهري آغاز شد. لزوم تامين مسكن براي درصد بالايي از جامعه و توجه صرف به عوامل كمي و مسائل اقتصادي منجر به كاهش كيفيت مسكن و به دنبال آن آسيب هاي اجتماعي و فرهنگي شده است.
در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران، تهيه مسكن مناسب به معضلي براي جامعه و مردم تبديل شده است. از طرفي بسياري از شهروندان از طبقه متمول و ثروتمند، در خانه هاي بسيار بزرگ و با امكانات رفاهي فراوان زندگي مي كنند و اين در حالي است كه طبقات ديگر جامعه در خانه خود آرامش نسبي هم ندارند.
از سوي ديگر، بسياري از طرح هاي مسكوني كه امروزه توسط معماران طراحي مي گردند نيز، صرف هزينه هاي هنگفتي را به دنبال دارند و هر روزه موجب تخريب محيط زيست مي شوند. با اين وجود، مشكل عدم هويت و عدم رضايتمندي ساكنين در خانه هاي امروزي همواره افزايش مي يابد و ساكنان در خانه هاي خود احساس آرامش و آسايش ندارند.
طرح مسكن امروزي به سبك مينيمال ضمن توجه به ضرورت ها و شرايط حاكم بر زندگي امروز ساكنين، بر طراحي مسكن با بيشترين كارايي و كمترين جزييات و تزيينات تاكيد كرده و خانه هايي قابل استفاده و ادراك و سازگار با محيط زيست خلق مي نمايد. به اين منظور، ابتدا به كمك مطالعات اسنادي و بهره¬گيري از روش تحليل محتوا به معرفي شاخص¬هاي كيفيت محيط مسكوني در معماري ايران، معماري ژاپن و معماري مينيمال در قالب چارچوب نظري پيشنهادي پرداخته شد. در راستاي اولويت¬بندي شاخصه¬هاي پيشنهادي در دو دسته مؤلفه¬هاي كالبدي- كاربردي و معنايي- زيبايي، نظرات متخصصان با استفاده از تكنيك دلفي اخذ گرديد و ويژگي هاي مهم و مشترك مابين سه معماري استخراج شد. داده¬ها به وسيله نرم¬افزار SPSS مورد تحليل قرار گرفت. يافته¬ها نشان داد كه معماري هاي ايران، ژاپن و مينيمال در مورد ويژگي هاي كالبدي- كاربردي اشتراكات بيشتري نسبت به ويژگي هاي معنايي- زيبايي دارند. براي رسيدن به معماري مينيمال ايراني، لازم است كه ويژگي هاي مشترك و مهم را در طراحي پياده كرد، اما با توجه به اصل معماري ايراني لازم است تا برخي از ويژگي ها كه در معماري ژاپن و مينيمال اهميت چنداني ندارند و يا اصلا ديده نمي شوند، رعايت گردند. در انتها طراحي مجموعه مسكوني امروز با تكيه بر ويژگي هاي معماري مينيمال ايراني - اسلامي صورت مي گيرد.
واژههاي كليدي:
مسكن امروز، مينيماليسم، ساده گرايي، كيفيت محيط مسكوني، مؤلفه¬هاي عملكردي، مؤلفه¬هاي معنايي
-
لينک به اين مدرک :