-
شماره ركورد
14220
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14220
-
پديد آورنده
فاطمه شريعتمداري
-
عنوان
واكاوي حركت پياده از منظر ادراك و برهمكنش آن با فضاي خيابان كلانشهر با رويكرد تجربه محور
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي شهري
-
سال تحصيل
ارديبهشت ماه 1391
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر علي الحسابي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
تاكنون پژوهش هاي بسياري در زمينه ي "حركت پياده" انجام شده است؛ اما اين رساله از دريچه نگاه فرد به اين موضوع مي پردازد و از گستره ي عظيم "ادراك"، بر دريافت "معنا"ي شهر، متمركز ميگردد. و از دامنه وسي معنا بر معني شهر از خلال "ججرباه " فارد از آن جوجه مينمايد. از طرفي حركت انسان امروز نيز در بطن "كلانشهر" رخ ميدهد، لذا به حركت او در ايا ن بساتر جوجاه شاده اسات. در كليت امر، در اين پژوهش، "حركت پياده" و "فهم" حاصل از آن، در ذيل يك رويكرد "تفسيري انتقادي"، بهه عنهوان – يك "روش شناختي" از "كلانشهر" مد نظر قرار ميگيرد.
با مطالعات متون موجود، به نوع ساز و كار "ذات كي ي مدرن"، "كلانشهر" و "ذهن انسان مدرن" در دور "بازجاب" جوجه شاده اسات ؛ كه در كنار آن، ارجباط "فضا زمان" نيز با اين حلقه بازجابانندگي مورد جوجه نرار ميگيرد. در اين راستا، پيكرهي كلي مول اه هاا ي جااث ير - گذار و روابط بين آنها، بر "لحظه ججربه شهر" باز ميشود. لحظه ججربه است كه "معناي شهر" را ميسازد و اينجاسات كاه كلانشاهر مدرن، "فهميده" ميشود.
چالش اصلي، ارجباط اين "فهم" به عنوان نقطه پاياني فيل ادبيات پايه با ادبيات طراحي شهر است. در ابتدا به منظاور در نظار گارفتن كاربردي "عرصه"، يك چارچوب شناختي فضا زماني منطبق بر مباني نظري جحقيق در نظر گرفته ميشود كه سه مول ه عرصه منطبق - بر "فهم شهر در حين حركت" بدست ميآيد. در ادامه، جاثير خيلتهاي بر هم نهاده ذات كي ي مدرن در دور بازجاب، طاور "جواماان "
بر "مول ههاي عرصه" و "معيارهاي پاسخدهندگي كي ي محيطي" از "بعد درون فرد" در نظر گرفته ميشود. در نهايت فهام حاصال از "شناخت" فرايند طراحي شهر در انطباق با ادبيات پايه بدست ميآيد.
نيل به ابرهنجار" آزادي" با محوريت نقد نيز، شاكلهي مرحله جحليل و بستر ايجاد ججربهاي دلنشينجار را ما يساازد. در نها يا ت هشات وضعيت بررسي ميشود كه كليت "مدل شناختي تحليلي" اين پژوهش را نشان ميدهد و "فهم" حاصال از كلانشاهر را در نالاب – "هنجار عرصه خيلت سوژه" بيان ميكند. اين مدل بر جهران نيز پياده ميشود. فهم اين كلانشهر، از خلال حركت در آن و بر اساا - - - اين روش شناختي حاصل ميشود كه در حوزه جحليل نيز به سوي ارجقاي كي ي محيطي گام برما يدارد. در گاام هاا ي بعاد ي پاژوهش، روند اجيال مدل با شناخت و حل مسالههاي معناگرا در كلانشهر، نابل بررسي است.
واژه هاي كليدي: حركت پياده معنا ججربه فضا مدل شناختي تحليلي
-
لينک به اين مدرک :