-
شماره ركورد
14255
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14255
-
پديد آورنده
ركسانه السادات مدرسي
-
عنوان
ارائه مدلي مناسب براي انتخاب خدمات در فضاي رايانش ابري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي فناوري اطلاعات - تجارت الكترونيك
-
سال تحصيل
زمستان 1393
-
تاريخ دفاع
زمستان 1393
-
استاد راهنما
دكتر محمد فتحيان
-
استاد مشاور
دكتر فرناز برزين پور
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
با گسترش سريع رايانش ابري شركتها و فراهمكنندگان بيشتري تمايل پيدا كردهاند كه خدمات خود را بر بستر ابر ارائه نمايند.ارائه خدمات بر روي چندين ابر به جاي تنها يك ابر رويكرد جديدي است كه تنوع گزينههاي پيش روي كاربران را بالا برده و احتمال يافتن خدمات مورد نظر را به شدت افزايش داده است. در فرآيند انتخاب خدمات، كاربران بر اساس نيازهاي كيفي خود خدمت مناسب را انتخاب مينمايند. از يك طرف انتخاب تركيب كيفي بهينه براي كاربران دشوار گشته است چرا كه با پيچيده شدن نيازها معمولا درخواست كاربران با اجراي تنها يك خدمت منفرد ميسر نميگرددو نياز به تركيب خدمات منفرد متعدد وجود دارد و از طرف ديگر سربار ناشي از مذاكره و هماهنگي بين خدمات منفرد انتخابي از ابرهاي متفاوت قابل توجه بوده و افزايش بدون قيد آن ميتواند بر عملكرد خدمات تأثيري سو بگذارد. در نتيجه در نظر گرفتن نيازهاي كاربر و برقراري تعادل بين كيفيت تركيب انتخابي از خدمات ابرهاي مختلف و سربار ناشي از اين انتخاب بسيار مهم بوده و يك مسئله بهينهسازي NP-hardمحسوب ميگردد.
با هدف رفع اين چالشها، در بخش اول الگوريتمي جديد براي انتخاب خدمات در فضاي چندابري و بدون در نظر گرفتن كيفيت خدمات ارائه شده است كه با محاسبه ‘فايده’ هر ابر تركيبي شدني از خدمات را با كمترين تعداد ابر انتخاب مينمايد. در بخش دوم مدلي مخصوص انتخاب خدمات در فضاي چندابري و با در نظر گرفتن كيفيت خدمات ارائه شده است كه قادر است با در نظر گرفتن سربار ناشي از مذاكره و هماهنگي بين خدمات منفرد انتخاب شده از ابرهاي متفاوت، تركيبي شدني و با كيفيت از خدمات را از تعداد ابر مناسبو با سربار قابل قبول انتخاب نموده و به عنوان پاسخ ارائه دهد. براي حل مدل پيشنهادي نيز از الگوريتم فراابتكاري بهينهسازي فاخته استفاده شده است.
ارزيابيهاي انجام گرفته در مورد الگوريتم ارائه شده در بخش اول با استفاده از دادههاي تست استاندارد نشان ميدهد كه اين الگوريتم قادر است تركيب بهينه را در همه سناريوهاي مورد آزمايش يافته و اين كار را در زمان قابل قبولي نسبت به الگوريتمهاي موجود انجام دهد. نتايج شبيهسازيهاي انجام گرفته در محيط متلب در مورد مدل ارائه شده در بخش دوم نيز نشان ميدهد كه اين مدل قادر است خدمات مورد نياز كاربر را با در نظر گرفتن كيفيت خدمات با سربار كمي از چندين ابر انتخاب نمايد. علاوه بر اين نتايج شبيهسازيهاي صورت گرفته نشاندهنده عملكرد بهتر الگوريتم بهينه سازي فاخته در نزديك شدن به جواب بهينه نسبت به الگوريتم ژنتيك در فضاي جستجوي بزرگ با تعداد ابر و خدمت زياد ميباشد.
واژههاي كليدي:انتخاب خدمات، رايانش ابري، چندابري، كيفيت خدمات، الگوريتم بهينهسازي فاخته
-
لينک به اين مدرک :