-
شماره ركورد
14261
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14261
-
پديد آورنده
سپيده ابوالفتحي
-
عنوان
بازآفريني شهري: تعادلبخشي ميان فعاليت و سكونت؛ نمونهموردي: محله پامنار تهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي شهري
-
سال تحصيل
اسفندماه 1393
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي بهزادفر - دكتر اسماعيل شيعه
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
كليات
گستردگي بسيار زياد بافتهاي فرسوده (ناكارآمد) شهري، تنوع و گوناگوني عوامل فرسودگي و ناكارآمدي اين بافتها، عدم موفقيت سياستها و اقدامات اجرايي دستگاههاي دولتي و عمومي در از بين بردن و يا تعديل مشكلات اقتصادي – اجتماعي، فرهنگي، خدماتي، كالبدي و ... اين بافتها و برون بردن آنها از چرخه باطل فرسودگي و جلوگيري از بازتوليد و گسترش بافتهاي فرسوده شهري، ناتواني و يا كم تواني ساكنان و متصرفان اين بافتها در ياري و كمك به برون رفت از اين وضعيت نابسامان، فزوني روزافزون گستره اين بافتها و شدت گرفتن مشكلات آنها براي ساكنان و متصرفان خود، پيامدهاي ناگوار اين وضعيت براي كل شهر در گسترش ناهنجاريهاي اجتماعي و ... از جمله دلايلي هستند كه پرداختن به موضوع بافتهاي فرسوده (ناكارآمد) شهري را در اولويت برنامه ها و سياستهاي توسعه شهري قرار مي دهد. اين اولويت هنگامي تشديد مي شود كه بافت فرسوده شهري در زمره بافتهاي تاريخي و ميراثي شهر بوده و بخشي از هويت تاريخي و خاطره جمعي شهر را در خود جاي داده باشد.
يكي از بارزترين مشكلات بافتهاي فرسوده شهري پايين بودن جدي كيفيات كالبدي، زيست محيطي، كاركردي، اجتماعي، جذابيتهاي زيبايي شناسانه و ... آنهاست كه پرداختن به آنها در زمره فعاليتهاي طراحي شهري قرار مي گيرد.از همين رو، گزارش حاضر به مثابه يك پايان نامه كارشناسي ارشد طراحي شهري مطالعه يكي از اين بافتها ( پهنه ها ) ي تاريخي فرسوده شهري و طراحي اقداماتي براي ارتقاي كيفيات محيطي فضاي شهري را در دستور كار خود قرار داده است.
براي شناخت ويژگي هاي موثر وضعيت كنوني محدوده مورد بررسي ( محله پامنار شهر تهران ) بر طرح اقدام بازآفريني شهري آن از روش بررسي و ارزيابي كمي – كيفي عوامل سازنده محيط شهري با رويكردي تحليلي – توصيفي و معطوف به اقدام كاربردي و راهبرد موردپژوهي ( انجام بررسي ها و اقدام در يك پهنه شهري مشخص ) با به كارگيري دو تكنيك شناخته شده پيكره بندي فضايي و تحليل راهبردي استفاده شده است. در بندهاي زير، خلاصه اي از مشخصات اين دو تكنيك و علت انتخاب محله پامنار به عنوان مورد پژوهش ارائه مي شود.
-
لينک به اين مدرک :