-
شماره ركورد
14285
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14285
-
پديد آورنده
هاني هوشياري پور
-
عنوان
ارزيابي ميزان تاثير شناخت "آينده پژوهي" بر "نگاه راهبردي" بنگاه ها؛ مطالعه موردي بنگاه هاي كوچك و متوسط صنعت ساختمان ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
فروردين 1394
-
تاريخ دفاع
فروردين 1394
-
استاد راهنما
دكتر سيدمحمد سيدحسيني
-
استاد مشاور
دكتر امير ناظمي اشني
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
همه تصميم هايي كه امروز مي گيريم مربوط به آينده است و مي دانيم كه آينده با تغييرات شديدي روبروست. بدليل سرعت بالا در پيشرفت هاي علمي و تكنولوژيكي در آينده هاي كوتاه تري شاهد تغييرات بيشتري خواهيم بود. شناخت اين تغييرات و احتمالاتي كه به وقوع خواهد پيوست لازمه برنامه ريزي براي هر كسب و كاري مي باشد و هر بنگاه اقتصادي كه خود را براي رويارويي با چنين آينده پرابهام و پرتغييراتي آماده نكرده باشد قطعا دچار مشكلات عديده اي خواهد شد و امكان وقوع فجايع تجاري بيشتر خواهد شد. لذا كسب و كار امروز نياز به دانشي فراتر از گذشته دارد. در گذشته با بررسي روند اتفاق افتاده و وضعيت موجود سعي در پيش بيني آينده مي كردند و بدليل تغييرات كمي كه در بازه هاي زماني طولاني اتفاق مي افتاد اين روش تاحدودي پاسخگوي نيازهاي بشر آن زمان بود ولي اكنون مي دانيم كه آينده لزوماً ادامه مسير گذشته و حال نيست و ممكن است در آينده اتفاقاتي حادث شود كه قابليت پيش بيني نداشتند.
آينده پژوهي در اين خصوص مي تواند با به تصوير كشيدن آينده هاي محتمل، شگفت انگيز، قابل خلق و مطلوب امكان برنامه ريزي مناسب تري را در شرايط عدم قطعيت آينده فراهم كند.
در اين پژوهش با روش تحقيق اقدام پژوهي سعي در به تصوير كشيدن مزايا و مفاهيم آينده پژوهي و بررسي نمونه هايي از سناريوهاي مطرح در صنعت ساختمان شده است و تلاشي صورت گرفته تا مديران فعال در صنعت ساختمان كشور با اين ابزار و فن – دانش آشنا شوند و بتوانند در كسب و كارهاي خود با بررسي آينده هاي ممكن، خود را براي مواجهه با تغييرات روبرو آماده سازند و به نوعي بتوانند نگرش راهبردي خودرا با نگاه به چند آينده ممكن به جاي يك آينده قطعي تقويت كنند.
لذا طي يك تحقيق دو مرحله اي ابتدا به سنجش نگرش مديريت استراتژيك بنگاه هاي مذكور و جايگاه آينده پژوهي در آن پرداخته شد. سپس نسبت به برگزاري آموزش آشنايي با مفاهيم و فوايد آينده پژوهي و كاربرد آن در صنعت ساختمان اقدام شد و پس از آن و در مرحله دوم مجددا نگرش همان مديران در خصوص مولفه هاي برنامه ريزي استراتژيك سنجيده شد و مورد سوال قرار گرفت بدين منظور كه مشاهده شود آيا با بهره گيري از دانش آينده پژوهي و شناخت آن تغييري در نوع نگرش راهبردي مديران اشاره شده صورت مي پذيرد يا خير؟ نتايج حاصل از طرح بيانگر تاثير معناداري برنوع نگرش مديران به آينده و تعيين مولفه هاي راهبردي كسب و كارشان بود.
واژههاي كليدي: آينده پژوهي، شركت هاي كوچك و متوسط، صنعت ساختمان، برنامه ريزي استراتژيك
-
لينک به اين مدرک :