-
شماره ركورد
14296
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14296
-
پديد آورنده
جوانه رستم پور
-
عنوان
بهينه سازي مصرف انرژي در شبكه هاي رله دوسويه چند آنتني
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مخابرات
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1393
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر سيد محمد رضوي زاده
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
در سال¬هاي اخير با توجه به رشد روز¬افزون صنعت مخابرات و كمبود ذخاير انرژي جهان، كنترل ميزان مصرف انرژي در شبكه¬¬هاي مخابراتي به يك مساله¬ي حائز اهميت بدل شده است. از سوي ديگر، چندي است شبكه¬هاي مخابرات مشاركتي و شبكه¬هاي چند-ورودي چند-خروجي به دليل مزاياي گسترده، توجه محققان را به خود جلب كرده¬اند.
اين پايان¬نامه به ارائه¬ي راهكاري جهت بهبود بازده انرژي در شبكه¬هاي مخابرات مشاركتي چند-ورودي چند-خروجي مي¬پردازد. شبكه¬ي مشاركتي در نظر گرفته شده در اين مطالعه، شامل يك رله¬ي تقويت و ارسال (AF) دوسويه و چندآنتني است كه منجر به تسهيل ارتباط بين دو فرستنده¬-گيرنده¬ مي¬¬شود. بازده انرژي در اين شبكه به صورت مجموع اطلاعات مبادله شده به انرژي مصرفي كل سيستم تعريف شده است. اين در حاليست كه كارهاي پيشين كه مقوله¬ي انرژي در اين سيستم¬ها را مورد بررسي قرارداده¬اند، به بيشينه¬سازي نرخ داده با احراز قيود توان و يا كمينه¬سازي توان مصرفي كل در صورت تضمين كيفيت ارتباط پرداخته¬اند. مزيت روش پيشنهادي نسبت به روش¬هاي پيشين، در نظر گرفتن تاثير هم¬زمان اطلاعات ارسالي و انرژي مصرفي در تابع هدف و تلاش براي دست¬يافتن به نوعي مصالحه بين اين دو مولفه است.
در اين پايان¬نامه جهت بهبود بازده انرژي از طراحي مناسب پيش¬كدگذارها در فرستنده-گيرنده¬ها و رله استفاده شده¬است. در روش اول معرفي شده، پيش¬كدگذارهاي مناسب فرستنده-گيرنده¬ها با معيار بيشينه¬سازي بازده انرژي با در نظر گرفتن قيود توان و تضمين كيفيت ارتباط تعيين شده¬اند. هم¬چنين پيش¬كدگذار رله با استفاده از معيار صفر اجباري (ZF) جهت حذف تداخل خودي تعيين شده است. در روش دوم پيشنهادي، با فرض حذف تداخل خودي بدون نياز به پيش¬كدگذاري، بيشينه¬سازي بازده انرژي به عنوان معيار طراحي پيش¬كدگذارهاي رله و فرستنده¬-گيرنده¬ها قرار گرفته است. در هر دو روش پيشنهادي، الگوريتمي تناوبي جهت محاسبه¬ي هم¬زمان پيش¬كدگذارها ارائه شده و هم¬چنين از راهكارهاي بهينه¬سازي محدب جهت تحقق معيار طراحي استفاده شده است. نتايج شبيه¬سازي عددي،21% بهبود بازده انرژي در توان بيشينه 10 وات براي هر گره را در روش پيشنهادي دوم نسبت به روش پيشين بيشينه¬سازي نرخ داده نشان مي¬دهد.
واژه¬هاي كليدي: بهينه¬سازي مصرف انرژي، مخابرات سبز، شبكه¬هاي رله¬ي دوسويه، شبكه¬هاي چند-ورودي چند-خروجي، چندگانگي فضايي، بهينه¬سازي محدب.
-
لينک به اين مدرک :