-
شماره ركورد
14489
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14489
-
پديد آورنده
پارسا اميدي
-
عنوان
بهبود كيفيت در سيگنال دريافتي مخابرات ماهواره اي با مخابرات مشاركتي و كدينگ شبكه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي فناوري ماهواره - مخابرات
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1393
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر سيد محمد رضوي زاده
-
استاد مشاور
دكتر سيد حسن صديقي
-
دانشكده
فناوريهاي نوين
-
چكيده
چكيده
اهميت مخابرات ماهواره¬اي را مي¬توان از روند روبه¬ رشد حركت به سمت آن نسبت به ديگر رقباي مخابراتي، درك كرد. دليل آن را مي¬توان ويژگي¬هاي خاص اين تكنولوژي دانست، كه البته خود اين ويژگي¬ها شبكه را متحمل آسيب¬هايي نيز مي¬كند. در سال-هاي اخير محققان به دنبال ارائه¬ي راه¬حل¬هايي براي بر طرف كردن نواقص اين تكنولوژي بوده¬اند. يكي از روش¬هايي كه توجه زيادي را به خود جذب كرده است، مخابرات مشاركتي در ماهواره¬هاست. يكي از دلايل مطرح شده مخابرات مشاركتي، صرفه-جويي توان مصرفي در گره¬ي مبدأ است. به همين دليل در اين پايان¬نامه به بررسي استفاده مخابرات مشاركتي در مخابرات ماهواره پرداخته شده، كه در آن به منظور ارسال اطلاعات، از ماهواره¬ها به عنوان رله استفاده شده است.
در تحقيقات مختلف، براساس نحوه مشاركت ماهواره به عنوان رله، چند پروتكل براي آن در نظر گرفته شده است. در اين پايان-نامه، فعاليت¬هاي مختلفي كه به موضوع مخابرات مشاركتي در مخابرات ماهواره پرداخته¬اند، بررسي شده و دسته¬بندي براي آن ارائه شده است. در ادامه سناريويي متشكل از ماهواره¬هاي GEOبه عنوان فرستنده، LEOبراي رله و ايستگاه زميني براي گيرنده¬ي شبكه ارائه شده است. سپس بر اساس ماهيت فضايي بودن لينك¬ها و متحرك بودن رله¬ها در آن، كانال آن شبيه سازي شده است.
يكي از روش¬هاي مخابرات مشاركتي كه براي شبكه¬هاي چندكستي طراحي شده، كدينگ شبكه مي¬باشد كه بر اساس تحقيقات انجام گرفته در قسمت مروري پايان¬نامه، براي سناريوهاي ماهواره¬اي مانند مدل ارائه شده، بسيار كارا عمل مي¬كند. بنابراين سعي شده است كه از اين روش در سناريوي ارائه شده استفاده گردد و نتايج آن را در مقايسه با مخابرات مشاركتي بدون كدينگ شبكه مشاهده شود. اصلي¬ترين نقص كدينگ شبكه محدوديت در تعداد سمبل¬هاي داراي خطا است كه براي برداشتن اين محدوديت، روشي مركب از هر دو روش داراي كدينگ شبكه و بدون كدينگ شبكه نيز ارائه شده است.
يك طراحي بهينه براي شبكه¬ي مخابرات مشاركتي نيازمند دانستن تمام فاكتورهاي موثر درعملكرد است. به منظور بررسي عملكرد يك سيستم مشاركتي مي¬توانمعيارهاي مختلفي را مد نظر قرار داد. در اين نوشته به بررسي دو معيار نرخ خطاي سمبل و احتمال قطعيپرداخته مي¬شود.
واژههاي كليدي:مخابرات ماهواره¬اي-مخابرات مشاركتي- كدينگ شبكه
-
لينک به اين مدرک :