-
شماره ركورد
14545
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14545
-
پديد آورنده
مرضيه عباسي
-
عنوان
طراحي و بهبود سيستم مديريت حمل و توزيع كالا با استفاده از مدل هاي مسيريابي مورد كاوي سايپايدك
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
خرداد 1393
-
تاريخ دفاع
خرداد 1393
-
استاد راهنما
دكتر سيد مهدي حسيني مطلق
-
استاد مشاور
دكتر سعيديعقوبي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده :
امروزه نقش حمل و نقل بعنوان يكي از الزامات افزايش بهرهوري و توليد ناخالص ملي در نيل به توسعه پايدار بر كسي پوشيده نيست. اين پاياننامه گامي است در جهت بررسي و حل يكي از مسائل كليدي موجود در مباحث حمل و نقل با عنوان مسيريابي وسايل نقليه بادر نظر گرفتن پنجره زماني و تحويل انشعابي كه در آن وسايل نقليه در هر بار سفر ميبايست در پنجره زماني تعيين شده براي هر يك از مشتريان تقاضاي آنها را برآورده نموده و به دپو بازگردند. علاوه بر اينكه به منظور استفاده بهتر از منابع موجود حملونقل اين فرض كه هر مشتري بتواند تقاضاي خود را توسط بيش از يك وسيله نقليه دريافت نمايد نيز در نظر گرفته شده است.
اين پاياننامه از دو جهت داراي اهميت ميباشد، از آنجائيكه در كليه شركتهاي توزيع قطعات يدكي خودرو در داخل كشور، توزيع قطعات با استفاده از روشهاي مسيريابي وسايلنقليه كاملا ناشناخته ميباشد و ارسال قطعات به روشهاي سنتي قديم نظير ارسال بستهاي، بارنامهاي و... صورت ميپذيرد، لذا رسيدن به يك روش علمي اولاً ميتواند تحولي عظيم در سيستمهاي توزيع قطعات، خودرو و ...در صنعت خودروسازي داخلي ايجاد نموده و ثانياًسهم زيادي در كاهش هزينههاي ناشي از عدم مديريت بهينه اين فرايند به همراه داشته باشد.
علاوه بر مورد ذكر شده يكي ديگر از جنبه هاي نوآوري تحقيق پيشرو، درنظر گرفتن توام محدوديت پنجره زماني، زمان انتظار وسايلنقليه و تحويل انشعابي ميباشد.به طوريكه هر وسيله نقليه ميبايست به تقاضاي مشتريان در پنجره زماني تعريف شده آن مشتري پاسخ دهد و هر مشتري ميتواند از بيش از يك وسيله نقليه تقاضاي خود را دريافت نمايد. علاوه بر اينكه در صورت اتمام پنجره زماني مشتري، زمان انتظار وسيله نقليه براي شروع سرويسدهي مجدد به مشتري محاسبه ميگردد.
از آنجائيكه مشتريان مورد مطالعه در اين پاياننامه در كليه شهرهاي كشور قرار دارند به طوريكه فاصله مشتريان داخل يك شهر از يكديگر در مقايسه با فاصله شهرها از هم بسيار ناچيز ميباشد، لذا از نوع قرارگرفتن مكان جغرافيايي مشتريان در داخل شهرها و بين شهرها ميتوان براي تعيين حد پايين مسئله بهره گرفت.
باتوجه به اينكه مسئله مسيريابي كه در اين پاياننامه بررسي گرديده است از نوع مسائل NP-Hardميباشد، لذا الگوريتمهاي دقيق قادر به حل مسئله در ابعاد بزرگ نميباشند به همين دليل در اين پاياننامه از الگوريتم فراابتكاري ژنتيك براي حل مسئله استفاده گرديده است. بهمنظور بررسي عملكرد الگوريتم، مسئله در نمونههاي كوچك در نرم افزار لينگو اجرا گرديده است و همچنين بهمنظور مقايسه اثر مطلوب مدل اين پاياننامه در هزينههاي حملونقل، در يك نمونه كوچك روش سنتي حمل كه در شركت مورد مطالعه انجام ميگيرد با مدل پيشنهادي اين پاياننامه مورد مقايسه قرار گرفتهاند. نتايج بخوبي گوياي اين مهم ميباشد كه روش پيشنهادي در مقايسه با روشهاي سنتي، صرفهجويي قابل ملاحظهاي را در هزينه و زمان حملونقل بدنبال خواهد داشت.
واژههاي كليدي: مسيريابي وسايل نقليه، تحويل انشعابي، پنجره زماني، زمان انتظار وسايل نقليه
-
لينک به اين مدرک :