-
شماره ركورد
14613
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14613
-
پديد آورنده
محمدعلي جوادزاده
-
عنوان
معماري سامانه لجستيك دانش روي شبكه هاي چندگانه گريد دانش در محيط هاي سيار
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
نرمافزار
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1394
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمدرضا كنگاوري
-
دانشكده
كامپيوتر
-
چكيده
چكيده
افزايش روزافزونِ تعداد دستگاه¬هاي محاسباتيِ سيار، و كارآمديِ آنها براي تسهيل در امور كسب و كارِ كاربران، اين انتظار را در صاحبانشان ايجاد كرده است كه علاوه بر تبادل اطلاعات بتواند دانش مورد نياز خود را نيز بوسيلة آنها دريافت نمايند. با توجه به تعداد بسيار زياد كاربران سيار، تامينِ دانش براي حوزه¬هاي چند نظامي در موضوعات كسب¬و¬كار و تحويل بموقعِ دانش به كاربر بعنوان دو زير سامانه از سامانة لجستيك دانش شناخته مي¬شوند كه براي دستيابي به آنها ابتدا بايد بر چالش¬هايِ مربوطه فايق آمد. ناپايداري¬ها و مخاطرات محيط سيار، ناهمگونيِ منابع دانشِ موجود، ناپايداري منابع دانش، نقصان دانش در منابع، مديريتِ تعداد بسيار زيادِ كاربران، و كشف زمينة كاربر براي تامين دانشِ مبتني بر محوريتِ كاربر را مي¬توان به عنوان چالش¬هاي سامانة لجستيك دانش در محيط سيار نام برد.
اگرچه در حوزة لجستيك دانش كارهاي ارزشمندي انجام شده است ولي به ارائه خدمات دانشي براي تعداد بسيار زيادِ كاربران خصوصا در محيط ناپايدار سيار پرداخته نشده است. همچنين، تامين دانش براي موضوعات چند نظامي مورد توجه قرار نگرفته است؛ وليكن در كارهاي انجام شده، ارائه دانش به كاربران ثابت و آن هم در محدودة مشخص (تك نظامي) مورد توجه قرار گرفته است.
بدليل فقدان دانش در موضوعات چند نظامي يا ميان رشته¬اي، استفادة از همجوشي بر روي منابع دانشيِ موجود در گريدها بمنظور توليد دانشِ جديد براي زيرسامانة "تامينِ دانش" در اين رساله مورد توجه قرار گرفته است. در راهكارِ ارائه شده در اين رساله، ابتدا دانشِ گريدها را با توجه به دامنة كسب¬و¬كارِ كاربران، شناسايي و استخراج نموده و سپس آنرا در فرآيند همجوشي دانش قرار داده تا دانشِ يكپارچه و معتبر تامين گردد. در فرآيندِ همجوشي دانش، مسئله ناهمگونيِ گريدها توسط فرآيندهاي "شناسايي" و "استخراجِ" دانش برطرف گرديد. همچنين، روشي براي تامين دانش جديد با استفاده از واحدِ "تجميع دانش" ارائه گرديد. دانشِ حاصل از فرآيند همجوشيِ دانش، در "شبكة پوياي دانش" ذخيره گشته تا اثرِ ناپايداري¬هاي گريدها را به حداقل رسانيده و احتمالِ عدم دسترسي به دانش را كمينه نمايد.
بدليل تعداد بسيار زياد كاربران و ناپايداري¬هاي محيط سيار، استفادة از سازمان¬هاي مجازي سيار به منظور توزيعِ مديريتِ كاربران و مقياس¬پذير نمودنِ ارائة خدمات به آنها، و همچنين مقابله با مخاطرات محيط سيار براي زيرسامانة ترابري دانش در اين رساله مورد توجه قرار گرفته است. از اين رو، كاربران همة خدمات دانشي خود را از طريقِ سازمان مجازي مربوطه به خود دريافت مي¬كنند. فقدانِ تمامي دانش مورد نياز در گريدها و نياز به اخذ دانشِ ضمني از اعضاي سازمان مجازي باعث شد تا از فناوري جريان دانش جهت اخذ دانش ضمنيِ آنها استفاده گردد.
نتايجِ اعتبارسنجيِ معماري ارائه شده به روش "اثبات مفهومي"، توانمنديِ اين معماري را در برآورده كردن نيازمندي¬هاي موضوع تاييد مي¬كند؛ كه مهمترين آنها دريافت دانش مستقلِ از نوع دستگاه و مكانِ كاربر، تامين و تحويل پيش¬كنشانة دانش مورد نياز كاربر، تحويلِ دانش با توجه به زمينة كاربر، استفاده از دانش صريح به همراه دانش ضمنيِ خبرگان، انعطاف¬پذيري سامانه در تحويل دانش علي¬رغم هر محدوديتي در سخت¬افزارِ دستگاهِ ارتباطي، تحويل دانش به كاربر علي¬رغم ناپايداري در شبكه ارتباطات سيار، مقياس پذيري در تامين و تحويل دانش، تامين دانش از منابع ناهمگون، ارائه خدمات دانشي با كمترين سرماية سخت¬افزاري، تحمل پذيري خطا، و قابليت اطمينان در تامينِ پاسخ مي¬باشد.
كليدواژهها:لجستيك دانش، محيط سيار، گريد دانش، دامنه كسب و كار، همجوشي دانش، سازمان مجازي سيار.
-
لينک به اين مدرک :