-
شماره ركورد
14648
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14648
-
پديد آورنده
خشايار دژمخيز
-
عنوان
بررسي الزامات زيرساختي و امنيتي پيادهسازي مراكز داده مجازي در سازمانها مطالعه موردي: ديسپاچينگ ملي برق ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
كامپيوتر -مهندسي فناوري اطلاعات - گرايش شبكههاي كامپيوتري
-
سال تحصيل
آبان ماه 1394
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمد عبدالهي ازگمي
-
چكيده
چكيده
رايانش ابري بخش عظيمي از صنعت فناوري اطلاعات را دگرگون كرده و با ويژگيهايي كه دارد شكل ديگري از خدمات را به كاربران ارائه كرده است. سازمانها با بهكارگيري چنين فناوري ديگر نياز به سرمايهگذاري هنگفت در زمينه تهيه و استقرار سختافزارهايي جهت ارائه خدمات و همچنين هزينه استخدام و آموزش متخصصين جهت پشتيباني از اين سختافزارها را ندارند. در مراكز داده سنتي بسياري از هزينهها و منابع اضافي به دليل در نظر گرفتن سرويسدهنده اختصاصي براي ارائه خدمات، تلف ميشود. رايانش ابري فناوري است كه در مراكز داده استفاده ميشود. اين ايدهها در حال منسوخ كردن مراكز داده سنتي و يكپارچهسازي سرويسدهندهها هستند. بسترهاي محاسباتي كنوني، درصدد هستند تا امكانات موجود را يكپارچه كرده و تا حد ممكن سرويسها را از طريق سرويسدهندههاي كمتري پيادهسازي كنند. اين كار از طريق فناوري مجازيسازي مراكز داده انجام ميشود.
ديسپاچينگ ملي برق ايران به عنوان مركز مديريت برق كشور از اهميت و جايگاه استراتژيك ويژهاي برخوردار است. اين سازمان ارائه سرويسهاي حياتي و زيرساختي همچون نظارت بر امنيت شبكه برق، بازار برق، مديريت توليد و انتقال برق را بر عهده دارد. بديهي است تبادل اطلاعات بهموقع و صحيح اطلاعات ميان اين سازمان و ديگر مراكز صنعت برق جهت ارائه اين سرويسها كاملاً ضروري است. با توجه به اينكه عملكرد صحيح اين موارد كاملاً وابسته به بهرهبرداري از فناوري اطلاعات و مخابرات ميباشد بنابراين همسو بودن اين سازمان با پيشرفت اين تكنولوژيها لازم ميباشد. تكنولوژي مركز داده مجازي و رايانش ابري نيز به عنوان راهحل نوين صنعت فناوري اطلاعات جهت استفاده بهينه از منابع و افزايش كارايي و امنيت از مواردي است كه پرداختن به آن در صنعت برق و خصوصاً ديسپاچينگ ملي برق كاملاً ضروري است. به همين دليل در اين پژوهش سعي بر اين است تا الزامات امنيتي و زيرساختي جهت پيادهسازي مركز داده مجازي در اين سازمان تعيين گردد و گزينه مناسب جهت پيادهسازي مركز داده مجازي پيشنهاد گردد.
جهت انجام اين پژوهش با مطالعه كتابخانهاي، مصاحبه با نخبگان و مراجعه به استانداردهاي حوزه فناوري اطلاعات عوامل زيرساختي و امنيتي مؤثر بر پيادهسازي مركز داده مجازي در ديسپاچينگ ملي برق ايران شناسايي و پرسشنامهاي بر اين اساس تنظيم و ميان مديران و متخصصان حوزه فناوري اطلاعات توزيع گرديد. بعد از تجزيه و تحليل اطلاعات حاصل از پرسشنامه توسط نرمافزارهاي آماري، با استفاده از ساختار سلسله مراتبي رتبهبندي ميان عوامل انجامشده و عوامل جامعيت دادهها و دسترسپذيري به عنوان مهمترين عوامل زيرساختي و امنيتي در پيادهسازي مركز داده مجازي در ديسپاچينگ ملي برق ايران شناسايي شدند. همچنين با روش سنتز، تلفيق و انتخاب بهترين گزينه، ابر گروهي به عنوان مطلوبترين گزينه جهت پيادهسازي مركز داده مجازي در اين سازمان انتخاب گرديد.
واژههاي كليدي: مركز داده مجازي، رايانش ابري، ديسپاچينگ ملي برق ايران
-
لينک به اين مدرک :