-
شماره ركورد
14667
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14667
-
پديد آورنده
مسعود مختاري
-
عنوان
ارايه الگويي براي استفاده از هوش مندي رقابتي در كسب مزيت رقابتي يك بنگاه. مورد كاوي صنايع نانو ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
فروردين ماه 1394
-
تاريخ دفاع
فروردين ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر محمدعلي شفيعا
-
استاد مشاور
دكتر علي بنيادي نائيني
-
دانشكده
مهندسي پيشرفت
-
چكيده
چكيده
مفهوم هوشمندي رقابتي كه از دهه 1980 جاي خود را در محافل آكادميك باز كرد. از ابتداي توسعه و ازدياد بنگاهها و در نتيجه رقابتي شدن صنايع به عنوان دغدغه مديران براي دستيابي به اطلاعاتي كاربردي كه بتواند موجبات رسيدن آنها به مزيتي نسبت به رقيبان هم رده خود در صنعت و حوزه فعاليت آنها شود، بوده است. مديران همواره با انبوهي از اطلاعات مواجهند كه تنها بخشي از آنها داراي اهميتي راهبردي است و مي تواند به كسب مزيت رقابتي بيانجامد. در اين ميان تغييرات سريع محيطي و فقدان زمان كافي در واكنش به آن، اهميت تصميم گيري را دوچندان مي كند.اين پژوهش تلاشي است در جهت بررسي روشهاي كسب مزيت رقابتي با توجه به روشهاي قانوني و مطابق با اخلاق كه از آن به هوشمندي رقابتي ياد شده است.
تحقيق حاضر بر اساس هدف تحقيق از نوع تحقيقات كاربردي محسوب ميشود و بر اساس چگونگي به دست آوردن دادههاي مورد نياز يا طرح تحقيق از نوع تحقيق توصيفي- پيمايشي ميباشد، كه بر اين اساس به دنبال ارائه مدلي موثر به منظور تسهيل و تسريع دستيابي به مزيت رقابتي با بهرهگيري از هوشمندي رقابتي در جهت كمك به صنايع و بنگاههاي اقتصادي كشور ميباشد. داده هاي مورد نظر با استفاده از يك پرسشنامه كه روايي و پايايي آن مورد تاييد قرار گرفته شده جمع آوري شده است و در نهايت داده هاي 58 پرسشنامه مبناي تحليل قرار گرفته است. همچنين نرمال بودن دادهها به كمك آزمون كولموگروف اسميرنوف، رابطه ميان متغيرها به كمك آزمون همبستگي پيرسون (با نرمافزار SPSS) و رابطه خطي بين ابعاد متغير پيشبين (متغير مستقل) و متغير ملاك (متغير وابسته) به كمك مدلسازي معادلات ساختاري با رويكرد بيشينهسازي واريانس (با نرمافزار PLS) مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج مدل آزمون شده تحقيق نشان داد كه هوشمندي رقابتي در بنگاه مشتمل بر چهار مولفه هوشمندي رقبا، هوشمندي بازار، هوشمندي فناورانه و هوشمندي راهبردي بنگاه ميباشد. همچنين مزيت رقابتي بنگاه نيز مبتني بر نوآوري، كارايي، پاسخگويي و كيفيت در بنگاه ميباشد. آزمون فرضيه اصلي تحقيق نيز نشان داد كه هوشمندي رقابتي بر مزيت رقابتي بنگاه تأثيرگذار است.
واژههاي كليدي: مزيت رقابتي- هوشمندي رقابتي- مدل-كسب
-
لينک به اين مدرک :