-
شماره ركورد
14703
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14703
-
پديد آورنده
مهناز عاصمي اصفهاني
-
عنوان
طراحي مركز آموزشي - پژوهشي شركت معدني - صنعتي گلگهر سيرجان با استفاده از مدلسازي اطلاعات ساختمان (BIM)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
فناوري
-
سال تحصيل
تيرماه 1394
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر احمد اخلاصي
-
استاد مشاور
دكتر جواد امامي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
صنعت ساختوساز در ايران كه يكي از مهمترين صنايع در بخش دولتي و خصوصي تلقي ميشود، حدود 70 درصد از توليد ناخالص ملي را در برميگيرد و سالانه درصد بسيار زيادي از درآمدهاي كشور و دولت را به خود اختصاص ميدهد. لذا با توجه به حجم عظيم بودجهاي كه در اين صنعت سرمايهگذاري ميشود، استفاده از راهحلهايي نوين براي بهبود روند كار و افزايش بازدهي و افزايش سرعت و دقت در كار، ضروري مينمايد. يكي از شيوههاي جديد مطرحشده در اين زمينه، مدلسازي اطلاعات ساختمان يا بيم (BIM) است. در اين شيوه جديد سعي ميشود تا با استفاده از مخازن اطلاعات مختلف تمامي ذينفعان درگير در پروژه از طراحان گرفته تا مسئولين بهرهبرداري از پروژه را ياري كرد تا در وظايف خود بهتر و مؤثرتر عمل كرده و درنهايت به موفقيت پروژه كمك كنند.
بهطورمعمول در پروسه طراحي فقط زماني كه كار تمام شود ميتوان نتيجه فعاليت ذهني طراح و تيم طراحي را بهوضوح مشاهده كرد، آنهم بهصورتي كه ساير جنبههاي ساخت پروژه در آن در نظر گرفته نشده است. اين مسئله يكي از مشكلات اساسي در مديريت فاز طراحي بهحساب ميآيد. ازاينرو جهت مديريت فاز طراحي ميبايست در شيوههايي كه بهطورمعمول يك طرح شكل ميگيرد تجديدنظر نمود و به روشي جامع كه تمامي تخصصهاي دخيل در پروژه بهطور همزمان از ابتدا در آن تأثيرگذار باشند، روي آورد. لذا با بررسي استانداردها و مراحل طراحي بيم كشورهاي مختلف بر آن شديم تا به پروسهاي جهت طراحي معماري برسيم. در بين كشورهاي مختلف موردبررسي، استانداردهاي بيم در آمريكاي شمالي به جهت جامع و كامل بودن منابع آن، پيشگام بودن و سابقه بيشتر در اجراي آن بين ساير كشورها، بهعنوان مرجع بررسي شد. طبق اين مطالعات، فازهاي طراحي معماري در بيم شامل سه مرحله پيش شماتيك ، شماتيك و پيشرفته ميشوند. مطالعات نشان ميدهد چنانچه طراحي معماري طبق اين مراحل صورت بگيرد شاهد بهبود روند كار و افزايش بازدهي و افزايش سرعت و دقت در كار و كنترل هزينه خواهيم بود.
در تحقيق حاضر سعي شده است تا با استفاده از نرمافزارهاي بيم، مركز آموزشي پژوهشي با استفاده از بيم در فاز پيش شماتيك طراحي و مدل شود. با توجه به نتايج بهدستآمده با استفاده از اين مدل هوشمند ميتوانيم بهراحتي و بهسرعت تغييرات لازم را در طرح اعمال نموده و فازهاي طراحي را در مراحل اوليه مديريت نماييم.
واژههاي كليدي: مدلسازي اطلاعات ساختمان، طراحي در بيم، مركز آموزشي- پژوهشي
-
لينک به اين مدرک :