-
شماره ركورد
14715
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14715
-
پديد آورنده
علي رحمتي
-
عنوان
طراحي، شبيه سازي و ساخت آنتن دوبانده قابل كاشت در بدن انسان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مخابرات - ميدان
-
سال تحصيل
خرداد 1394
-
تاريخ دفاع
خرداد 1394
-
استاد راهنما
دكتر نادر كمجاني
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
سنجش از دور در پزشكي، اندازه¬گيري سيگنال¬هاي فيزيولوژي را به وسيله تكنولوژي ارتباط با-سيم يا بي¬سيم فراهم مي¬كند. سيگنال¬هاي فيزيولوژي به وسيله سنسورهاي مناسب و پردازش-هاي سريع، در نهايت به دستگاه¬هاي كنترل و مانيتورينگ خروجي فرستاده مي¬شوند. امروزه با پيشرفت وسايل پزشكي قابل كاشت در بدن انسان و همچنين براي آسايش و راحتي بيماران نياز به آنتن به براي تبادل اطلاعات به داخل و خارج بدن انسان احساس مي¬شود. از آنجايي كه اين آنتن¬ها بايد در بدن انسان قرار داده شوند،كوچك¬سازي يكي از عوامل مهم در طراحي و ساخت اين نوع از آنتن¬ها است. همچنين محيط كاري آنتن¬هاي كاشتني بر خلاف ساير آنتن¬ها كه معمولا در فضاي آزاد مورد استفاد قرار ميگيرند، يك محيط با تلفات بالا است. همچنين بدن داراي يك ثابت دي¬الكتريك بزرگ است كه، عملكرد الكترومغناطيسي آنتن را به شدت تحت تاثير قرار مي¬دهد.
اولين استفاده از آنتن درون يك بدن زنده به حدود پنچ دهه گذشته برمي¬گردد و بسياري از طراحي¬ها از آن زمان پيشنهاد شده¬اند. اولين كارهاي انجام شده در اين نوع از آنتن¬ها بر روي كاربردهاي درماني تمركز داشته¬اند. در سال¬هاي اخير نيز آنتن¬هاي قابل كاشت چند بانده براي كاهش مصرف توان پيشنهاد شده¬اند.
در اين پايان نامه به طراحي دو آنتن دوبانده قابل كاشت در بدن انسان پرداخته شده است. براي شبيه¬سازي اين آنتن¬ها از مدل ساده يك لايه و سه لايه بافت بدن انسان استفاده شده و پس از ساخت آنتن¬ها، آن¬ها را در فانتوم معادل پوست تست كرده و نتايج حاصل با شبيه¬سازي مقايسه شده است. در پايان براي كاهش فضاي مورد نياز براي كاشت آنتن در بدن انسان، آنتن قابل كاشت غير صفحه¬اي به صورت استوانه¬اي پيشنهاد شده است.
واژههاي كليدي:آنتن¬ دوبانده، فانتوم، سنجش از دور، قابل كاشت، دي¬الكتريك.
-
لينک به اين مدرک :