-
شماره ركورد
14733
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14733
-
پديد آورنده
فهيمه پورمهدي
-
عنوان
ارائه يك مدل استوار برنامهريزي توليد با استفاده از استراتژي تعويق با در نظر گرفتن ملاحظات زيستمحيطي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع
-
سال تحصيل
مهر ماه 1394
-
تاريخ دفاع
مهر ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر آرمين جبارزاده
-
استاد مشاور
دكتر احمد ماكويي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
امروزه عرصه توليد با تغيير الگوي رقابت مواجه است و عوامل زيادي از جمله افزايش فشارهاي هزينه، افزايش نوسانات تقاضا و عدم قطعيت به عنوان يك چالش اساسي كه كيفيت عملكردي زنجيره تامين را به طور نامطلوبي تحت تأثير قرار ميدهد، شركتهاي زيادي را به اتحاذ استراتژي تعويق به عنوان يك استراتژي زنجيره تامين سوق داده است. در واقع به تعويق افتادن، قابليت زنجيره تامين براي به تاخير انداختن توليد در سطح خاصي كه محصولات از هم متمايز و تقاضا شناخته ميشود، ميباشد. اگر چه به تازگي بحث در زمينه اين استراتژي افزايش يافته است، اما يك مفهوم جديد و تنها يك مفهوم نظري نيست و به عنوان يك ابزاركه كارآمدترين شيوه براي توليد محصول را تعيين مينمايد، معرفي گرديده است. در نتيجه رسيدن به يك برنامهريزي توليد كه بتواند اين مفهوم را به خوبي در برداشته باشد و مزاياي حاصل از آن را نمايان سازد، ضروري به نظر ميرسد.
همچنين با توجه به اثرات روند رو به رشد جمعيت جهاني و در نتيجه آن افزايش فعاليتهاي انساني و انتشارات كنترل نشده بر محيطزيست،لحاظ نمودن ملاحظات زيستمحيطي در زنجيره تأمينبه موضوع مهمي برايسازمانها، دولتها و مردم به ويژه دوستداران محيطزيست تبديل شده است.
از اين رو، در اين پاياننامه، به ارائه يك مدل برنامهريزي توليد با در نظر گرفتن استراتژي تعويق در شرايط عدم قطعيت تقاضا با توجه به ملاحظات زيستمحيطي در قالب يك مسئله دو هدفه پرداخته شده است. كه علاوه بر حداقل نمودن هزينههاي كل زنجيره، اثرات زيستمحيطي حاصل از آن را نيز به حداقل ميرساند. براي حل مسئله دو هدفه حاصل از رويكرد محدوديت اپسيلون اصلاح شده استفاده شده است.پارامتر تقاضا به عنوان يكي از مهمترين فاكتورهاي مؤثر بر مدل به صورت غيرقطعي در نظر گرفته شده است به طوري كه تنها حدود بالا و پايين اين پارامتر در دستميباشد. از اين رو در اين تحقيق براي كنترل شرايط عدم قطعيت پارامتر تقاضا از رويكرد برتسيمس و تيله استفاده گرديد و مدل در شرايط عدم قطعيت مجدداًمدلسازي شد.
جهت تعيين نحوه عملكرد مدل پيشنهادي، مطالعه موردي بر روي صنعت داروسازي صورت گرفت. مدل در دو شرايط استفاده و عدم استفاده از استراتژي تعويق حل و نتايج حاصل بيانگر اين موضوع هستند كه استفاده از استراتژي تعويق هزينه كمتري نسبت به حالت عدم استفاده از آن را دارا ميباشد. همچنين رفتار مدل پيشنهادي در شرايط استوار براي حالات متفاوت از عدم قطعيت با در نظر گرفتن سطوح و بودجههاي مختلف عدم قطعيت تحليل شده و نتايج حاصلنشاندهنده عملكرد مطلوب مدل استوار نسبت به مدل قطعي ميباشد.
واژههايكليدي:برنامهريزي توليد، استراتژي تعويق، زنجيره تأمين سبز، عدم قطعيت، بهينهسازي استوار
-
لينک به اين مدرک :