-
شماره ركورد
14831
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14831
-
پديد آورنده
سيد محمدرضا سنبلستان
-
عنوان
مدل سازي و مكان يابي بهينه ايستگاه هاي راه آهن با استفاده از سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي(مطالعه موردي ايستگاه راه آهن سريع السير شهر اصفهان)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
راه آهن - خطوط ريلي
-
سال تحصيل
شهريور 1394
-
تاريخ دفاع
شهريور 1394
-
استاد راهنما
دكتر سيد مسعود نصر آزاداني
-
چكيده
چكيده
مكان يابي ايستگاه هاي راه آهن همواره گام مهمي در جهت توسعه حمل و نقل ريلي مي باشد به طوري كه عدم دقت در انجام آن باعث كاهش استفاده بهره برداران در آن منطقه و عدم ارتباط درست با ديگر مسيرهاي راه آهن خواهد شد. در حال حاضر اين موضوع در كشور ما فاقد چارچوبي معين مي باشد به طوري كه حتي در برخي از مسيرهاي در حال مطالعه يا در دست احداث بر سر مكان هاي تعيين شده براي احداث ايستگاه بين راه آهن و ساير گروه هاي ذينفع اختلاف نظر وجود دارد.
روش هاي MCDM با توجه به لحاظ كردن نظر تصميم گيرندگان ابزار مناسبي براي مكان يابي بهينه ايستگاه هاي راه آهن است. از سوي ديگر ادغام اين روش ها با اطلاعات مكاني بدون استفاده از برنامه هاي نرم افزاري داراي مشكلات اجرايي و فاقد دقت كافي مي باشد. به اين منظور در اين پروژه از تلفيق روش هاي MCDM و GIS استفاده شده است.
در پروژه فوق ابتدا از ميان تمام معيارهاي تاثيرگذار در مكان يابي ايستگاه هاي مسافري تعداد 14 معيار براساس نظر كارشناسان انتخاب گرديد. پس از آن وزن معيارهاي فوق با استفاده از نظر كارشناسان استخراج و به كمك نرم افزار ArcGIS نقشه مطلوبيت مكاني معيارهاي فوق در مطالعه موردي مدنظر ترسيم شد. در ادامه با استفاده از وزن معيارها و روش هم پوشاني وزن دار لايه هاي موجود هم پوشاني و تعدادي گزينه براي مكان يابي ايستگاه انتخاب گرديد. سپس به كمك فرآيندهاي AHPوTOPSIS رتبه بندي گزينه ها انجام و با توجه به ماهيت معيارها و امكان تغييرات در بعضي از آن ها تحليلي فني اقتصادي براي بهبود وضعيت بعضي از گزينه ها و بررسي ميزان حساسيت آن ها به وزن معيارها و اطلاعات مكاني انجام شد. در پايان نيز ضمن معرفي مدل پيشنهادي بر اساس نتايج موجود گزينه هاي مناسب براي قرارگيري ايستگاه راه آهن در مطالعه موردي معرفي گرديده است.
-
لينک به اين مدرک :