-
شماره ركورد
14904
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14904
-
پديد آورنده
مجيد دلايي
-
عنوان
بررسي رابطه متقابل كيفيت زندگي و رشد جمعيت در ايران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
توسعه اقتصادي و برنامه ريزي
-
سال تحصيل
مهر ماه 1394
-
تاريخ دفاع
مهر ماه 1394
-
استاد راهنما
دكتر سعيد شوال پور
-
استاد مشاور
دكتر سعيد ميرزا محمدي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
كيفيت زندگيب به نوعي بيانگر وضمعيت افراد سماكن در يو كشمور يا منطقه ميباشمد. نظرياب اوليه مربوط به كيفيت زندگيب بيشمتر بر نگراني ها و اولويتهاي فردي تاكيد داشمتند اما در سمال هاي اخير م اصث نظريب از فرد محوري به سمممت نگرانيهاي اجتماعي نظير امنيتب ازاديب گ ممتردگي كيفيت زنمدگي و سممماختمار و كيفيت روابو اجتماعي افراد در جامعه تغيير يافته اسمممت . اما در مورد جمعيت ميتوان گفت كه ديدگاههاي م تلفي مطرح شده است.
از ديدگاه تئوريكيب گروهي از اقتصماددانان م ال افزايش جمعيت بوده و معتقدند افزايش جمعيت
از ريق كاهش منابع تجديدشموندهب عامل منفي براي رشد اقتصادي به ص اب ميايد. از را ديگر
و از منظر بهينگيب گروهي ديگر از اقتصممماددانمان معتقمدند افزايش جمعيت منجر به به ود تكنولوژي ميشمود و در نتيجه عامل م تي براي رشمد اقتصمادي به ص اب ميايد. در اين مطالعه سعي شده است كه با در نظر گرفتن شمماخنهاي گوناگون كيفيت زندگي در مطالعاب ق لي نحوه ت ريرگذاري ان بر جمعيت و بالعكس مورد تجزيه و تحليل قرار بگيرد.
در اين پهوهش پس از تشممريب بحثهاي جمعيت و نحوه ت ريرگذاري ان بر رشممد اقتصممادي و ت ي ين مقهوم كيفيت زندگيب در بازه زماني سممال 1331 تا سممال 1321 هم ممتگي بين جمعيت و مفلفههاي كيفيت زندگي در اسمتانهاي كشمور مورد بررسمي قرار گرفت و در ادامه به مقاي مه اسمتانها از منظر شاخنهاي كيفيت زندگي پرداخته شد. همچنين با استفاده از روش پانل ديتا و روش عليت گرنجري ارت اط علي بين جمعيت و شماخن هاي كيفيت زندگي ت يين شمد و مشماهده شمد كه اين ارت اط از هر متغير كيفيت زندگي به متغير ديگر متفاوب است.
واژه هاي كليدي: كيفيت زندگيب رشد جمعيتب عليت گرنجرب دادههاي پانل
-
لينک به اين مدرک :