-
شماره ركورد
14935
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14935
-
پديد آورنده
سيد احمد يزديان
-
عنوان
تحليل و بهينه سازي سيستم هاي توليد مجدد با در نظرگرفتن تصميمات قيمت گذاري و وارانتي تحت شرايط تقاضاي وابسته به قيمت و چند مولفه اي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
مهندسي سيستم هاي اقتصادي و اجتماعي
-
سال تحصيل
دي ماه 1393
-
تاريخ دفاع
دي ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر كامران شهانقي
-
استاد مشاور
دكتر سيد غلامرضا جلالي نائيني - دكتر احمد ماكويي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
با توجه به افزايش روز افزون توليد انواع كالاها و محصولات مختلف، كوتاه¬تر شدن چرخه عمر محصولات و روند رو به رشد مصرف¬گرايي، علي¬الخصوص در جوامع پيشرفته، دفع محصولات مستعمل در پايان عمرشان در محيط زيست، همراه با ديگر ضايعات در دهه¬هاي اخير با سرعت قابل توجهي رو به افزايش بوده است. اين امر از يك سو، باعث كاهش زمين در دسترس براي دفع ضايعات شده و از سوي ديگر، مشكلات و آلودگي¬هاي متعدد زيست محيطي را بعلت وجود مواد سمي در بسياري از اين محصولات، مانند محصولات الكتريكي و الكترونيكي، قطعات خودرو، تاير و ... به بار مي¬آورد.
يكي از فعاليت¬هايي كه در دهه¬هاي اخير در قبال بسياري از محصولات مستعمل يا دور انداخته شده در كشورهاي توسعه يافته اتخاذ مي¬شود توليد مجدد (يا بازتوليد) آن¬ها مي باشد. بازتوليد را مي¬توان شكل تكامل يافته بازيافت دانست كه نه¬تنها ارزش كالاي مستعمل را به چيزي بيش از ارزش مواد اوليه آن باز مي¬گرداند، بلكه هزينه¬هاي توليد و انرژي را نيز به شكل قابل توجهي كاهش مي دهد. در فرآيند بازتوليد، محصولات مستعمل (يا هسته¬ها ) از بازار جمع¬آوري شده و پس از طي عملياتي چون دمونتاژ، تميزكاري، تعمير/تعويض قطعات و مونتاژ مجدد دوباره براي مصرف به بازار عرضه مي شوند. فعاليت¬هايبازتوليدمحصولاتعلاوه بر دلايلزيستمحيطي وقانوني،بعلت منافع اقتصادي نيزامروزه بهشكلجديازسويبسياري از توليدكنندگان اصلي و بازتوليدكنندگان مستقل موردتوجهقرارگرفته¬اند. اما در هر صورت، درجه بهينه تعمير اجزا و قطعات محصول، قيمت فروش محصول بازتوليدي و طول دوره وارانتي ارائه شده براي اينگونه محصولات، در جهت ترغيب هر چه بيشتر مشتري به خريد، از تصميمات مهم در يك محيط بازتوليدي مي باشند.
در اين رساله، تحليل و بهينه سازي فعاليت¬هاي يك سيستم بازتوليدي از منظر عملياتي (تصميماتي چون ميزان توليد و درجه تعميرات اجزاء) و بازاريابي (تصميماتي چون ميزان خريد، قيمت گذاري و وارانتي) در محصولات چند جزيي و با سطوح كيفي متغير مورد توجه قرار گرفته است. به عبارت ديگر، در اين پژوهش با بهره¬گيري از مدلسازي هاي آماري، چون مدلسازي نرخ شكست و قابليت اطمينان اجزا و كل محصول، تحليل¬هاي رگرسيوني و ... و استفاده از تكنيك¬هاي تحقيق در عمليات و بهينه سازي رياضي، نسبت به تعيين قيمت بهينه خريد هسته¬ها، ميزان ارتقاي هر يك از اجزاء محصول، قيمت فروش محصول بازتوليدي و طول دوره وارانتي آن در يك چارچوب يكپارچه در جهت حداكثر نمودن سود بازتوليد¬كننده اقدام نموده¬ايم. بدين منظور مدل¬هاي برنامه ريزي غيرخطي و غيرخطي عدد صحيح توسعه داده شده و از روش¬هاي حل دقيق و فراابتكاري بهره¬گرفته شده است. در نهايت، يك مطالعه موردي در ارتباط با يك شركت بازتوليدكننده كارتريج پرينتر مورد بررسي قرار گرفته است.
واژگان كليدي: بازتوليد، قيمت گذاري، وارانتي، قابليت اطمينان، محصول مستعمل چند جزيي.
-
لينک به اين مدرک :