چكيده
چكيده
هدف: اين پژوهش درصدد يافتن رابطه معنادار بين انگيزش و تعهد سازماني و راهكارهاي ارتقاي تعهد سازماني در يك محيط بانكي با گستره جغرافيايي سراسر كشور براي درك بهتر كاركنان و وفاداري آنان مي باشد.
طراحي/روش شناسي/رويكرد: روش انجام اين پژوهش تركيبي از روش كتابخانه اي و پيمايشي و پرسشنامه مي باشد. هدف اين پژوهش كاربردي و مساله تحقيق از نوع توصيفي تحليلي است. جامعه آماري اين تحقيق 1677 نفر از كليه كاركنان شاغل با عضويت قراردادي مدت معين در بانك مهر اقتصاد مي باشد. تحليل آماري داده ها با استفاده از نرم افزارهاي SPSS 21 و LISREL 8.80 انجام شده است. متغيرهاي پژوهش با شاخص هاي فراواني و درصد فراواني و آماره¬هاي ميانگين، انحراف استاندارد و با استفاده از نمودار دايره¬اي و ستوني توصيف شدند. اعتبار پرسشنامه با استفاده از تحليل عاملي تاييدي ارزيابي شد. پايايي ابزار پژوهش با استفاده از روش همسازي دروني و محاسبه آلفاي كرونباخ ارزيابي شد. ميزان آلفاي كرونباخ براي متغير انگيزش شغلي برابر با 87/. است، ميزان آلفاي كرونباخ متغير تعهد سازماني برابر با 87/. است و پايايي متغير انگيزش برابر با 83/. بدست آمده است.
يافته ها: نتيجه آزمون مدل ساختاري نشان مي¬دهد كه افزايش انگيزش در كاركنان بر تعهد سازماني كاركنان تاثير مثبت دارد (01/. >P). جهت رابطه بدست آمده مثبت است و ضريب استاندارد شده بدست آمده برابر با 81/. است كه مقدار بالايي است و نشان از تاثير بالاي و چشمگير انگيزش شغلي بر تعهد سازماني دارد.
مفهوم عملي: با توجه به وجود مشكلي با عنوان كاهش تعهد سازماني كاركنان و مساله افزايش انفصال از خدمت اختياري و استعفاي كاركنان، پيشنهاد مي گردد از انواع راهكارهاي افزايش انگيزه براي غلبه بر اين مشكل استفاده گردد. به عنوان مثال از انگيزاننده هاي بروني مانند حقوق و پاداش انگيزاننده و رقابتي، ايجاد امكان توسعه فردي و گردش و ارتقاي عادلانه شغلي، استفاده از ظرفيت ها و استعدادهاي كاري افراد، احترام به كاركنان و اصلاح اخلاق كاري، ايجاد تعادل بين كار و زندگي، استفاده صحيح از نظام پاداش و تنبيه، ايجاد امنيت شغلي.
واژههاي كليدي: تعهد سازماني, انگيزش.
نوع پژوهش: مطالعه موردي.